HK.dk logo

Sundhedsplatformen koster Region Hovedstaden 300 millioner

02. februar 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ifølge en ny økonomirapport fra Region Hovedstaden, står de til at tabe 300 millioner kroner i 2016, som følge af mindre aktivitet.

Problemerne med Sundhedsplatformen er nu så massive, at Region Hovedstaden risikerer at tabe 300 millioner kroner, skriver Dr.dk. I følge regionens egen økonomirapport for 2016, forventer man en mindre aktivitet på Herlev og Gentofte Hospitaler på 336 millioner som følge af Sundhedsplatformen.

Ikke overblik over tabte millioner

På grund af en fejl i Sundhedsplatformen er hospitalernes behandlinger i månedsvis ikke indberettet korrekt til Landspatientregistret, og derfor kan regionen ikke svare på, hvor stort problemet rent faktisk er.

- Vi er dybest set ved at finde ud af, hvor meget hospitalerne egentlig har lavet i 2016, og det kaster lidt røgslør ud over de samlede tal for vores aktivitet, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Jens Gordon Clausen til Dr.dk. Han vil endnu ikke spekulere i konsekvenserne, men satser på, at besparelser kan udgås.


Sundhed og tandklinik

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk