HK.dk logo

Masser af nye uddannelser til jobkonsulenter

08. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En stor pose penge og op mod 550 ekstra kompetencegivende uddannelsesmoduler står klar til ansatte på jobcentrene.

Virksomhedssamarbejde, kommunikation og karrierevejledning er blandt de nye, kompetencegivende efteruddannelser, mange medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen kommer til at stifte bekendtskab med i 2017.

Sammen med socialrådgiverne er det nemlig lykkedes HK Kommunal at overbevise Beskæftigelsesministeriet om, at der skal øremærkes penge til at fremtidssikre beskæftigelsesfagligheden.

Uddannelser på diplom- eller akademiniveau

Resultatet er, at ministeriet i 2017 afsætter fem millioner kroner til hundredvis af uddannelser på diplom- eller akademiniveau på professionshøjskolerne.

I HK Kommunal er næstformand, Mads Samsing, mere end tilfreds med, at fagforeningen har sat sit solide aftryk på, hvordan Beskæftigelsesministeriets Styrelse for Arbejdsmarked og rekruttering (STAR) fremover skal anvende de mange uddannelsesmillioner.

- Det godt og nødvendigt, at vi har fået overbevist styrelsen om, at videreuddannelse er andet og mere end småkurser, temadage og lokalt forankrede kurser, som hidtil har været prioriteret, siger Mads Samsing.

Reformer kræver uddannelsesløft

Det uddannelsesløft, der nu er aftalt, er ifølge Mads Samsing særlig værdifuldt i en tid, hvor beskæftigelsesområdet befinder sig i en massiv omstilling med reform på reform.

Mads Samsing opfordrer derfor alle ansatte på beskæftigelsesområdet til at tage kontakt til tillidsrepræsentanten for at få bragt de mange uddannelsespenge i spil.

 

Vær også opmærksom på muligheden for at få råd og vejledning på HK’s karrieretelefon, der har åbent alle hverdage kl. 13-16. Telefon: 3330 4460.


Ydelse og borgerbetjening Uddannelse

få del i STAR-midler
5 millioner øremærket til uddannelse


Find et modul i dag

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk