HK.dk logo

Sampension investerer i nyt psykiatrisk sygehus

09. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et nyt offentligt privat partnerskab mellem bl.a. Sampension og Region Syddanmark kan indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark.

Sampensions formand Anker Boye var med til at klippe snoren og åbne op for et 17.000 kvadratmeter stort byggeri den 3. februar. Region Syddanmarks nye psykiatriske afdeling afleveres som OPP-projekt (offentligt privat partnerskab-projekt) til den aftalte tid og pris. Her går nye fysiske rammer hånd i hånd med moderne psykiatrisk behandling med ny seng til psykiatriske patienter, dynamisk lys tilpasset den enkelte patient, forskning og forebyggelse af tvang.

Sikker investering af pensionskroner

- OPP er ekstremt interessant, fordi det er en fordel for både det offentlige system, en sikker investering for pensionsselskaber – og en god ide for borgerne, der får glæde af projekterne på flere måder. Vi taler her om store investeringer, som ofte kan belaste de offentlige budgetter betydeligt og som kan være svære at styre. Med en privat part, der løber risikoen, har man erfaret, at projekterne bliver lavet til tiden, og budgettet bliver holdt, siger Anker Boye, bestyrelsesformand i Sampension.

Om sygehuset

Det er døgnpsykiatri fra Kolding og Vejle, der samles i det nye byggeri i Vejle – samt psykiatrisk akutmodtagelse, mobil skadestue og et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium fra Kolding. De 17.000 kvadratmeter på Nordbanen er fordelt på to etager og bygget sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang gangbro. Byggeriet har en samlet anlægssum på 430 mio. kr.


Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk