HK.dk logo

UU-vejledere får unge fra uddannelses-hjælp til uddannelse

09. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et målrettet samarbejde og mentorstøtte i Mariagerfjord får unge flyttet fra uddannelseshjælp til at påbegynde en uddannelse.

Mariagerfjord Kommune ligger helt i top med at få unge på uddannelseshjælp til at påbegynde en uddannelse, viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. En del af forklaringen handler om nytænkning og et solidt samarbejde mellem Jobcenteret, Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og de lokale uddannelsesinstitutioner, fortæller konstitueret leder i UU Lars Munkholt Sørensen i en pressemeddelelse.

Nytænkningen består i, at vejledere fra UU er til stede i Jobcentrets åbningstid, hvor de sammen med ungeteamet har kunnet deltage på møder med de unge og her etablere en mere helhedsorienteret handleplan. Vejlederne bringer en nyttig baggrundsviden fra folkeskolen med ind i samtalen.

Tidlig mentorstøtte

Kommunen prioriterer også en meget tidlig mentorstøtte for unge på uddannelseshjælp - så snart den unge ansøger om uddannelseshjælp og får et uddannelsespålæg.

- Under vores første samtaler som mentorer, gør vi meget ud af at lære den unge og vedkommendes udfordringer at kende. Nogle lider af angst, andre har svært ved at stå op om morgen, og andre igen har svært ved at indgå i sociale sammenhænge. Udfordringerne er mange, men ens for dem alle er, at de har brug for støtte for at kunne fastholdes og gennemføre en uddannelse, fortæller mentor Marianne Eiby fra Jobcenter Mariagerfjord.


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk