HK.dk logo

Undgå at blive overhalet

10. februar 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nyt job, ledig eller i det samme job hele livet. Alle skal udvikle sig løbende for at følge med arbejdsmarkedet. Men i hvilken retning? Og hvem skal betale? Det kan en ny møderække hjælpe medlemmerne af HK med at finde ud af.


- De bruger ordet karriere, og det skræmte mig lidt i starten, men det blev forklaret godt, at karriere også er mig, selv om jeg ikke er et karrieremenneske. Derfor kan jeg godt bruge afklaringsforløbet, siger Vibeke Andersen, kontorassistent fra Kolding. Hun var med i Haderslev på det allerførste møde i en række under slagordet "Bryd barrieren, forlæng karrieren", som HK Sydjylland afholder forskellige steder i løbet af det næste halvandet år.

Vibeke Andersen er i job, blev uddannet i 1983 og har ikke taget yderligere uddannelse. Det anbringer hende midt i målgruppen for møderne, hvis formål er at få medlemmerne til at få gang i at efter- eller videreuddanne sig. Alternativet er at blive mindre og mindre attraktiv på fremtidens jobmarked.

Bliv ikke overhalet

Økonomien om efter- og videreuddannelse er så indviklet, at det kræver en individuel vurdering at sikre den bedste løsning.

- Jeg har en gammel uddannelse. Den er tidssvarende nok, der hvor jeg er, men hvis jeg skal ud at sælge mig selv et nyt sted, så er det spørgsmålet, om det er nok. Jeg har jo ikke papir på alt det, jeg kan, men som jeg har lært efter uddannelsen, siger hun.

Og uddannelse er ikke kun nødvendig, hvis man skulle blive ledig, siger Vibeke Andersen. Hun arbejder hos bilfirmaet Nic. Christiansen, som har succes, og det betyder regelmæssige nyansættelser.

- Vi skal snart have nye kolleger, og hvad kan de i forhold til mig? Bliver jeg overhalet på lønnen, fordi de kan bevise deres kunnen, og det kan jeg ikke, spørger hun.

Find vej gennem junglen

- En helt anden uddannelse har jeg ikke overskud til, men jeg kan stykke noget sammen og tage det i etaper. Det er svært at samle energien, når man ikke har styr på, hvilke muligheder der er, siger hun.

HK Sydjylland håber, at deltagerne på møderne bliver motiveret til at komme til et gratis, personligt møde, hvor de har en hel time på tomandshånd med en uddannelsesvejleder. Her kan medlemmerne få afklaret, hvad de har af muligheder ud fra deres nuværende uddannelse, og hvilke muligheder de har for at få betalt et forløb. Vejlederne kender tilskudsjunglen og kan også fortælle, om man kan få løn og, hvis man er i job, om arbejdsgiveren kan få refusion af lønnen eller penge til en vikar som erstatning. Vibeke Andersen har tænkt sig at booke en tid meget snart, for det indledende møde har givet hende mod på mere.

- Farligheden ved uddannelse og ordet karriere blev skrællet af på mødet, og det var godt. Men jeg var overrasket over, at der ikke kom flere. Vi er da mange, der har brug for det, slutter hun.

Find det næste møde

Det er let at komme til det indledende møde for at blive lidt klogere på mulighederne.

Arrangementskalenderen giver dig overblikket.

Lokale HK-
i Sydjylland


Har du brug for


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk