HK.dk logo

Nyt industriforlig: Flere fritvalgskroner, bedre uddannelse og ny ret til seniorfri

12. februar 2017  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter at have forhandlet det meste af natten slog forhandlerne fra Dansk Industri og CO-industri, som fagforeningerne HK/Privat, 3F og Dansk Metal er en del af, de sidste søm i aftalen om nye overenskomster på industriens område.

Overenskomsterne løber i tre år og gælder direkte for omkring 6.000 virksomheder og omfatter 230.000 medarbejdere. Mange af HK/Privatmedlemmernes ønsker og krav er blevet indfriet ved forhandlingerne, fortæller Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Vi får en fordobling af pengene på fritvalgskontoen, der stiger fra to til fire procent i løbet af perioden. Det er en kontant og mærkbar forbedring for lønmodtagerne, siger han.
 
- Desuden sikrer vi medlemmerne store forbedringer af efteruddannelsen med såkaldt ”Aftalt uddannelse”, som er deciderede uddannelsesspor til den enkelte alt efter fag og med 100 procents løndækning under uddannelse, siger Simon Tøgern.

Samtidig giver industriforliget, der er toneangivende for resten af det private arbejdsmarked, de omtrent 30.000 HK/Privatmedlemmer i branchen bedre forhold for eksempelvis seniorer og børnefamilier.
 
- Den nye aftale styrker ligestillingen i familierne, da begge forældre nu får lige muligheder for at holde deres del af forældreorloven med fuld løn. Samtidig får seniorer en individuel ret til at holde seniorfridage, siger Simon 

Industriforliget giver derudover en lettere adgang til at opfylde 50 %-reglen. Simon Tøgern havde gerne set, at der var skåret en større luns af reglen, men det blev ikke denne gang.

- Til gengæld har vi fået en udvidelse af overenskomstens dækningsområde, så fremtidens HK-funktionærer i industrien også vil være dækket af overenskomsten, siger Simon Tøgern.

HK/Privats sektorbestyrelse skal i morgen tage stilling til, om de anbefaler HK/Privats medlemmer at stemme ja eller nej til industriforliget.


OK2017 Overenskomst

Forlig på industriens område Nu skal de andre områder i gang

Læs mere om OK17

Forlig på industriens område Nu skal de andre områder i gang


Læs mere om OK17

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk