HK.dk logo

HK/Privat anbefaler et ja til industriforliget

13. februar 2017  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sektorbestyrelsen, som er øverste myndighed i HK/Privat, har godkendt industriforliget og anbefaler medlemmerne at stemme ja.


Ja til industriforliget

HK/Privat har på vegne af sine omtrent 30.000 medlemmer i industrien godkendt den nye overenskomstaftale, som blev forhandlet på plads i weekenden. Det står klart, efter fagforeningens sektorbestyrelse har tilsluttet sig formandskabets anbefaling af et ja.

- Vi gik til forhandlingerne for at få mere efter- og videreuddannelse, større indflydelse på arbejdstiden og større fleksibilitet for blandt andet børnefamilier og seniorer og overenskomst til flere, og det har vi fået. Det er endda solide forbedringer til medlemmerne hele vejen rundt, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Desuden har vi også skaffet en fordobling af fritvalgskontoen, så medlemmerne får flere penge i egne lommer, understreger han.

Pengene på fritvalgskontoen kan for eksempel udbetales ved afholdelse af ferie eller indbetales på pensionen efter eget valg.

Da der senest var urafstemning om overenskomster på industriens område, slog HK/Privats medlemmer stemmerekord. 50,8 procent af de stemmeberettigede medlemmer brugte deres stemmeret, og 91,3 procent af dem fulgte fagforeningens anbefaling og stemte ja. Det var en stor succes, som ikke bare skal gentages, men også overgås denne gang.

- Vores ambition er at løfte stemmeprocenten til et nyt rekordresultat, siger Simon Tøgern.


Se de vigtigste resultater i industriforliget

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk