HK.dk logo

Hver tredje 15-årig har aldrig åbnet e-Boksen

13. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medarbejdere i borgerservice i Thisted Kommune skal have fat i de digitale ører på de unge for at få dem til at bruge deres e-Boks.

Det er muligt de unge er åh så med på alt det digitale, men når det kommer til at åbne deres e-Boks er de håbløst bagefter. Cirka hver tredje 15-årig har aldrig åbnet sin e-boks, i hvert fald ikke dem fra Thisted Kommune.

Og det selv om 15-årige er økonomisk ansvarlig, og i det offentliges øjne er fuldt ud parat til at modtage digital post. Men siden januar har medarbejdere fra Borgerservice og Ydelser i Thisted Kommune været ude at ruske i de unges digitale ører.

Derfor får kommunens 8. og 9. klasser besøg af en løftet med humoristisk kommunal pegefinger.

Humor og video hjælper

Den humoristiske tilgang til at fortælle unge om digital post virker rigtigt godt, fortæller Gitte Pedersen, faglig koordinator i Borgerservice og Ydelser, og fortsætter: 

- Det er et univers, som de forstår i forvejen fra alle mulige andre medier. Men ofte har den unge slet ikke haft kontakt til det offentlige forud for vores besøg. Derfor gør vi meget ud af at forklare, at det altså både er beskeder fra tandlægen, sygehuset eller fra en kommende uddannelse, som de risikerer at gå glip af. Det kan for eksempel også være, hvis de skal bestille en straffeattest til et fritidsarbejde. 

Undervisningen ser ud til at have båret frugt. Udover en masse positive tilbagemeldinger og nysgerrige spørgsmål har Borgeservice og Ydelser alene i uge 3 af det nye år udstedt 11 Nem-ID til unge fra de besøgte skoler.

Du kan i øvrigt se den humoristiske instruktionsvideo på Youtube her: https://youtu.be/n7vUo1oZG08HR, økonomi, it og stab Skole, bibliotek og kultur Ydelse og borgerbetjening Digitalisering

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk