HK.dk logo

KMD og KL i strid om støttesystemer

13. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

KL rasler med sablerne og truer med at udelukke KMD fra fremtidige udbud. IT-giganten spekulerer i forsinkelser, lyder det fra KL. Men KMD afviser blankt.

Først udtrykte KL utilfredshed med, at KMD har været forsinket med at levere støttesystemerne, der skal sikre overgangen til nye IT-systemer i kommunerne. Og nu kan forsinkelsen, som KL mener bunder i at KMD vil maksimere indtjeningen fra kommunerne, få yderligere konsekvenser for IT-giganten, lyder det fra KL.

- Det er ligesom, hvis du har nogle byggefirmaer, der flere gange har vist, at de ikke kan levere noget. Så diskvalificere de sig selv i de fremtidige udbud, fordi de ikke kommer i betragtning, siger formanden for KL, Martin Damm, til Version2.dk.

- Hvis de fortsætter den kurs, hvor man bare lader vær med at levere, så er det svært at se, hvad man skal mødes og muntres over. Så skal de virkelig tage skeen i den anden hånd og betale det, det har kostet kommunerne. Men der skal en helt anden kurs til, siger Martin Damm.


KMD afviser at de spekulerer i forsinkelser

KL har tidligere været i pressen med en teori om, at KMD og dets ejere, en amerikansk kapitalfond, med vilje forsinker overgangen til de nye støttesystemer. Men det har direktøren for KMD, Eva Berneke, afvist:

- Jeg kan blankt afvise, at vi spekulerer i de her forsinkelser. Det er det mindst sande, jeg har hørt. Så skulle jeg ned og sige til 400 mænd, at de skulle arbejde langsommere. Det ville være helt tåget at gøre, siger Eva Berneke til Version2.

Hos HK Kommunal har næstformand Mads Samsing fulgt med i striden mellem KMD og KL.

- Den her sag er jo ikke bare en strid om hvem der har ret. Det handler i høj grad også om at kommunerne - og for den sags skyld også regionerne - skal huske på, at de ikke skal høste besparelserne før nye systemer er implementeret og i drift. Ellers ender ekstraregningerne med at skulle finansieres af serviceforringelser eller fyringer.

Digitalisering HR, økonomi, it og stab

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk