HK.dk logo

Mekaniker vil være reservedelsekspedient

13. februar 2017  |  MidtVest  | 

Jeppe Bruun Sørensen

25-årige Jeppe Bruun Sørensen er i gang med et spring fra mekaniker til reservedelsekspedient.

Jeppe Bruun Sørensen har været medlem af en fagforening, siden han var 16 år. Men det har ikke altid været HK.

I 2011 blev han udlært mekaniker hos Auto-Torben i Holstebro. Men arbejdet som mekaniker var ikke lige ham. I stedet blev han ansat i produktionen hos én af Nordeuropas største støberikoncerner Vald. Birn. 

Inspireret af kæresten Mia, der er i gang med en uddannelse til designteknolog hos VIA Design i Herning, søgte han imidlertid 4. december 2016 ind på uddannelsen til handelsassistent på UCH, Uddannelsescenter Holstebro, og allerede 16. januar 2017 gik han i gang med grundforløbet.

Søger elevplads

UCH forsøger at være fleksibel med at indskrive elever. Der er efterspørgsel på faglært arbejdskraft, og i januar er der mulighed for at begynde på forløb, der peger mod ikke færre end 80 forskellige uddannelser.

- Det er dejligt, at jeg har kunnet komme i gang så hurtigt og ikke har skulle vente til august. Som støber har jeg arbejdet i skiftehold, og det var jeg træt af. Samtidig ville jeg gerne fortsætte i bilbranchen, bare ikke som ham, der skruer på bilerne. I stedet tænkte jeg, at jeg kunne bruge min erfaring som reservedelsekspedient, fortæller han.

Nu venter Jeppe på at få en elevplads. Som 25-årig bliver han voksenlærling, og han er i gang med at søge i hele det midt- og vestjyske område.

- Jeg vil gerne have kundekontakt og synes, det lyder spændende at skulle vejlede kunderne, bestille varer hjem og fakturere, forklarer han.

Uddannelsen til handelsassistent tager to et halvt år, og fagene er blandt andet dansk, engelsk, virksomhedsøkonomi, afsætning og it. Eleverne er delt op i linjerne Handel og Detail. Nogle af fagene har de sammen. I andre er de splittet op.

- Vi er 24 i klassen, der kommer med vidt forskellig baggrund. Nogle kommer lige fra 9. klasse, andre har været ude i erhvervslivet, og der er også nogle, der kommer fra andre uddannelser. Den ældste er 47 år og den yngste 17, og vi kan trække på hinandens viden og erfaringer, og det er rigtigt godt, beretter han.

Spring ud i det

Jeppe Bruun Sørensen er på SU den første del af uddannelsen, hvor efter han vil få elevløn.

- Min kæreste og jeg bor i lejlighed og kan godt klare os økonomisk, selv om vi begge to læser. Jeg har sparet op, mens jeg arbejdede, og har tænkt at få et studiejob. Jeg mener ikke, at økonomien skal være en hindring, hvis man ønsker at begynde på en uddannelse. Er det det, man vil, er det bare med at springe ud i det, inden det bliver for sent, siger han.

Går du med tanker om uddannelse. Få vejledning og gode råd gennem HK's karrieretelefon

Sporskifterne

De færreste danskere bliver i det samme job hele arbejdslivet.

 I dag er det helt almindeligt at skifte job, og mange gør det jævnligt. Mange skifter også branche og ender måske med at lave noget helt andet end det, de oprindelig uddannede sig til. 

De tager måske nye uddannelser eller skifter spor gennem efteruddannelse og anden opkvalificering. Nogle gør det, fordi deres job forsvinder, og de er tvunget til at tænke i nye baner. Andre gør det af lyst. 

Vi sætter i en række artikler spot på HK'ere, som har  skiftet spor.

Læs om piloten, der blev jobkonsulent


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk