HK.dk logo

Kommuner investerer sig til jobsucces

15. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere kommuner har nedbragt ledigheden markant efter massive opgraderinger af beskæftigelsesindsatsen. I Hjørring har en investering på 125 millioner kroner fået hundredvis af kontanthjælpsmodtagere i job.

HK'ere på jobcenter

Ligesom det for eksempel har været tilfældet i Aabenraa Kommune, har man også i Hjørring fået helt konkrete gevinster ud af at investere stort på medarbejdersiden i beskæftigelsesindsatsen. 

Hundredvis af dårligt stillede kontanthjælpsmodtagere er kommet i job, efter at politikerne i Hjørring Kommune i 2014 besluttede at investere 125 millioner kroner over fire år i en helt ny beskæftigelsespolitik. Det skriver Ugebrevet A4.

Tid til den enkelte borger

Den nye politik har betydet mere tid til hver enkelt borger og individuelle tilbud har bragt 600 kontanthjælpsmodtagere og sygemeldte i job og uddannelse. Effekten af satsningen har ifølge formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, Ivan Leth (S) langt overgået politikernes forventninger. Formanden betegner resultatet som et systemskifte.

Samtidig med de mange borgere, der er kommet i arbejde eller uddannelse, er udgifterne til overførselsindkomster reduceret med 47 millioner kroner. Det er 20 millioner kroner mere end forventet. 

Investeringen tjenes ind

I Hjørring Kommune forventer man, at de investerede 125 millioner kroner som minimum vil være tjent ind, når den fireårige projektperiode er overstået. Det skyldes ifølge Ivan Leth, at satsningen har muliggjort, at de ansatte på jobcentret nu kan se på de ledige som individer. 

- Tidligere så vi på dem som grupper. Det betyder, at vores medarbejdere skal arbejde på en ny måde. Vi prøver at dæmpe bureaukratiet, massere lovgivningen og spørger hele tiden os selv: Hvad giver mening her? Vi møder det enkelte menneske, siger Ivan Leth til Ugebrevet A4.

 


Social og beskæftigelse Ydelse og borgerbetjening Arbejdsmarked

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

netværk for dig der arbejder med beskæftigelse


Vær med i netværket

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk