HK.dk logo

Arbejdsgiver til lommerne: Så meget måtte de af med i 2016

16. februar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Husker du faktamedarbejderen, der fik 14.000 kr. for forstyrrelser i pauserne? Eller eleven, som fik 87.800 kr. efter 12 dages job? Det er bare nogle af de sager, HK Handel vandt sidste år.

Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk

Sidste år vandt HK Handel 2.593 sager for medlemmerne. Det gav godt 58 mio. kr. i udbetaling til de berørte medlemmer, eller i alt et gennemsnit på ca. 22.500 kr. pr.

medlem pr. sag.

- Det er selvfølgelig godt, at vi vinder, og medlemmerne har fået det, de skal have. Men det er på en trist baggrund, siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen, der gerne så, at tallene udviklede sig anderledes.

- Det er trist, vi ikke kan se, at antallet af sager går ned. Hvis arbejdsgiverne opførte sig ordentligt, ville det selvfølgelig se helt anderledes ud, men det understreger også, hvorfor det er vigtigt at organisere sig. Godtgørelser til medlemmerne kommer jo ikke fra arbejdsgivernes gode hjerter og rene samvittighed, men fordi vi fører sagerne, siger han. 

Det var bl.a. sager som den om faktamedarbejderen, der blev forstyrret i sine selvbetalte pauser, den ordblinde elev, der blev fyret efter kun 12 dages job og kvinden, der blev fyret, efter hun var blevet snydt af en tricktyv, der var med til at sende arbejdsgiverne til lommerne. Men mange andre og mindre kuriøse sager har også fyldt hos HK Handels juridiske medarbejdere. Det er fx sager om usaglige afskedigelser, forskelsbehandling af især handicappede, sager om sygefravær og masseafskedigelser.

- Der er selvfølgelig sager om virksomhedslukninger, hvor Lønmodtagernes Garantifond dækker. Men i langt de fleste sager handler det om, at arbejdsgiverne ikke har opført sig ordentligt, siger Kim Jensen.

Lidt flere penge i 2016

I 2016 fik HK Handel i alt 58.218.506,23 kr. i vundne sager. Det er godt 100.000 kr. mere i forhold til i 2015, hvor beløbet var på 58.114.477,33 kr. I alt har arbejdsgiverne betalt 35.305.768,95 kr., mens Lønmodtagernes Garantifond (LG) har betalt 15.915.320,02 kr. Pengene til LG kommer bl.a. fra arbejdsgiverne selv.

Når HK Handel vinder en sag, går alle pengene ubeskåret til medlemmet.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er medlem af HK Handel, kan du altid kontakte os, når du har spørgsmål til fx din ansættelse, løn, arbejdsforhold, overenskomst eller andet, du er i tvivl om. Vi står klar til at rådgive og vejlede dig på tlf.: 7011 4545. Du kan også altid kontakte din tillidsrepræsentant.

Er du ikke medlem, er det let at melde sig ind. Det kan du gøre her. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til os på 7011 4545, hvis du har spørgsmål til os.


Organisering Retssager

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk