HK.dk logo

Efter OK-aftale i industrien: Nu forhandler alle andre

16. februar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det toneangivende industriforlig faldt på plads i søndags. Nu følger HK/Privats forhandlinger med andre arbejdsgiver-organisationer som f.eks. Dansk Erhverv og Tekniq


OK

Da det sidste punktum blev sat i de overenskomster, som Dansk industri og fagforeningerne i forhandlingskartellet CO-industri, blandt andre HK/Privat, åbnede det samtidig ballet for forhandlinger i resten af den private sektor. For selvom industriforliget er det største, første og dermed toneangivende på det private arbejdsmarked, er der stadig en masse branchers forhold, der skal forhandles.

HK/Privat skal nu videre med forhandlingerne af de resterende 26 landsoverenskomster. Det gælder blandt andet Dansk Erhverv-overenskomsten Handel, Viden og Service, som skal forhandles sammen med HK Handel, de grafiske overenskomster for både timelønnede og funktionærer, Boligselskabernes Landsforening og Tandlægeforeningen.

- Vi fik forhandlet flere forbedringer med hjem fra Dansk Industri. Blandt andet en fordobling af fritvalgskontoen og ny, målrettet uddannelse med 100 procents løndækning. Nu er opgaven at få mindst lige så gode resultater ud af det ved de forskellige forhandlingsborde den næste måneds tid, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Men ligesom der er forskel på brancher, vil der også være forskel på de resultater, vi kan komme frem til, understreger han.

Flere OK-forhandlinger i denne uge
I dag, torsdag den 16. februar, er der aftalt forhandlinger med Tekniq, installatørernes og VVS virksomhedernes arbejdsgiverforening. På søndag gælder det emballageoverenskomsten med Dansk Industri (DI) og så forhandlinger med Dansk Erhverv. Flere følger i de kommende uger. 

Resultaterne kommer løbende. Når størstedelen af overenskomsterne er forhandlet på plads, udarbejder forligsmanden en mæglingsskitse, som indeholder alle indgåede aftaler og forslag til forlig på områder, hvor parterne ikke har kunnet blive enige.

Hvis alt går efter planen, ligger der et samlet resultat fra forligsmanden i slutningen af marts. Så går urafstemningen i gang, og der går cirka tre uger fra afstemningen sættes i gang, til resultatet bliver offentliggjort.

Læs om de 11 vigtigste ting i industriforliget her


Få seneste nyt om OK17

Følg med på HK/Privats Facebookside, her på hjemmesiden hkprivat.dk og i vores nyhedsbreve. Du kan også følge med på Twitter på #okhelelivet og #ok17. Og hvis du følger @HKprivat, får du alle tweets om overenskomstforhandlingerne og mere til.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk