HK.dk logo

1.100 HK’ere i el- og vvs-branchen får ny overenskomst

17. februar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I aftes blev HK/Privat og arbejdsgiverforeningen Tekniq enige om at forny overenskomsten for HK'erne.


Foto af bruseslanger

HK/Privat og el- og vvs-installatørernes arbejdsgiverorganisation, Tekniq, er her til aften blevet enige om en ny treårig overenskomst. Det er den første overenskomst, som HK/Privat har fået i hus, efter det toneangivende industriforlig faldt på plads sidste weekend.

Aftalen dækker de omtrent 1.100 administrative medarbejdere hos el-installatører og vvs-firmaer. Det er eksempelvis dem, der styrer virksomhedernes kalendere, ordner regnskaber og sørger for, at lønningerne til medarbejdere bliver udbetalt.

Ifølge Jesper Schmidt Sørensen, faglig sekretær i HK/Privat, giver den nye overenskomst solide forbedringer til de HK-ansatte, uanset hvor de er i livet.

- Fritvalgskontoen stiger med to procent, så den kommer op på 6,5 procent. Det betyder, at den enkelte selv kan vælge, om pengene skal gå til at købe feriefridage, eller at få penge udbetalt i forbindelse med ferie. Og seniorer får ret til at købe sig til seniorfridage gennem fritvalgsordningen og pensionsindbetaling, siger Jesper Schmidt Sørensen.

- Forældre får ret til fri med løn ved hospitalsindlæggelse af børn af under 14 år. Det gælder også, hvis barnet er indlagt i hjemmet. Begge forældre får ret til fuld løn under deres del af forældreorloven, og hvis en forælder bliver ringet hjem på grund af barns sygdom, har forælderen fortsat ret til barns første sygedag dagen efter, fortæller han.

Derudover bliver elevsatserne reguleret op med 1,7 procent hvert år, forældre får ret til to børneomsorgsdage per år, og vederlaget til tillidsrepræsentanter får et løft.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk