HK.dk logo

Et forlig med tryghed og trivsel til alle

20. februar 2017 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dobbelt op på fritvalgskontoen. Målrettet uddannelse med fuld løndækning. Mulighed for op til 32 seniorfridage. Lige mulighed for begge til at holde deres del af forældreorloven med fuld løn. Det er nogle af hovedpunkterne i industrioverenskomsterne, der blev forhandlet færdig i midten af februar.


Grafik til industriforliget

HK/Privat har på vegne af sine omtrent 30.000 medlemmer i industrien godkendt den nye overenskomstaftale, som blev forhandlet på plads den 11.-12. februar. Det står klart, efter HK/Privats sektorbestyrelse (den politiske ledelse) har tilsluttet sig formandskabets anbefaling af et ja.

Overenskomsterne i industrien er toneangivende, så de øvrige overenskomster på det private arbejdsmarked kommer mere eller mindre til at være skåret over samme læst. 

Mange af HK/Privatmedlemmernes ønsker og krav er blevet indfriet ved forhandlingerne, fortæller Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Vi gik til forhandlingerne for at få mere efter- og videreuddannelse, større indflydelse på arbejdstiden og større fleksibilitet for blandt andet børnefamilier og seniorer og overenskomst til flere, og det har vi fået. Der er endda solide forbedringer til medlemmerne hele vejen rundt, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Desuden har vi også skaffet en fordobling af fritvalgskontoen, så medlemmerne får flere penge i egne lommer, understreger han.

Fuld løn under forældreorlov

Der er store forbedringer i efteruddannelsen med den nye ”aftalt uddannelse”-ordning, som giver 100 procents løndækning under uddannelse.
- Der er sat 200 millioner kroner af til et ordentligt uddannelsesløft, så opkvalificeringen får altså en ordentlig spand kul til gavn for både den enkelte og virksomheden, understreger Simon Tøgern.

Samtidig giver industriforliget bedre forhold for eksempelvis seniorer og børnefamilier. 

- Den nye aftale styrker ligestillingen i familierne, da begge forældre nu får lige muligheder for at holde deres del af de tretten ugers forældreorlov med fuld løn. Samtidig får seniorer en individuel ret til at købe sig til seniorfridage, opsummerer Simon Tøgern.

Nu skal en lang række andre overenskomster på det private område forhandles på plads, før alle overenskomsterne sendes til urafstemning blandt medlemmerne. Den forventes at blive skudt i gang sidst i marts. På næste opslag kan du se hovedpunkterne i industriforliget.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk