HK.dk logo

Dit arbejdsmiljø: Nu skal du vælge

21. februar 2017  |  Landsklubben Salling Group  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Valget til arbejdsmiljørepræsentant er i gang i uge 10, og du er med til at bestemme, hvem der skal passe på jeres arbejdsmiljø på arbejdspladsen. 


Foto: Arkivfoto/Karin Meldgaard Henriksen


Glatte gulve. Stole, der ikke virker. Dårligt arbejdslys eller uhensigtsmæssige løft og skub. Alle disse ting har stor betydning for, hvor sikker din arbejdsplads er, og hvor godt det er at gå på arbejde. Derfor er det vigtigt, at du på din arbejdsplads har en repræsentant, der tager hånd om dit og dine kollegers arbejdsmiljø.

I uge 10 er der igen valg til arbejdsmiljørepræsentant. Repræsentanterne vælges for en 2-årig periode, og det er derfor vigtigt både for dem, men også for jer som kolleger, at de har fuld opbakning til deres arbejde.

- Det er rigtig vigtigt, at arbejdsmiljøet fungerer, og at vi tager del i det som arbejdsmiljørepræsentanter, fortæller Maj-Britt Wiinblad, der siden 2009 har repræsenteret kollegerne i Føtex i Ballerup.

Maj-Britt Wiinblad har altid selv gået meget op i, at arbejdsmiljøet er godt og sikkert, og det var derfor oplagt, da der blev en plads ledig som arbejdsmiljørepræsentant, at hun stillede op.

- Det er altid mig, folk kommer til, hvis tingene ikke virker, og vi har som de fleste steder en masse forskellige udfordringer. Det kan være glatte gulve, eller stole ved kasserne, der ikke virker. Det fede er, at vi kan gøre noget ved det og sørge for i dialog med ledelsen, at tingene fx bliver skiftet ud med nye, hvis der er behov for det, siger hun.

Har I endnu ikke fundet en kandidat?

Er du selv interesseret i arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant, eller har du en kollega, der vil være en oplagt kandidat? Så kontakt din lokale arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant eller formanden for Landsklubben Dansk Supermarked, Lasse Lippert Laursen lasse.lippert.laursen@hk.dk, mobil 2734 4546.


Det laver arbejdsmiljørepræsentanten

Din arbejdsmiljørepræsentant arbejder sammen med ledelsesrepræsentanten i arbejdsmiljøgruppen for at sikre et bedre arbejdsmiljø for alle. Det kan fx være i forhold til:
  • Kulde- og trækgener.
  • Tunge løft og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.
  • Forebyggelse af faldulykker og andre arbejdsskader.
  • Sætte initiativer i gang, der er med til at skabe en god arbejdsdag og trivsel.
  • Deltage i planlægning, gennemførelse og opfølgning på arbejdspladsvurderingen.
  • Oplæring og instruktion til nyansatte.
  • Bidrage med viden om arbejdsmiljø ved fx indkøb af nye tekniske hjælpemidler og nyt inventar.
  • Diverse løbende opgaver i forhold til at sikre et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Sådan foregår valget

I uge 10 skal alle medarbejdere i Dansk Supermarked vælge nye arbejdsmiljørepræsentanter. Repræsentanten skal vælges af alle ansatte i den butik eller det område, som vedkommende skal dække. Ansatte med mindre end 10 timer om ugen, chefer og øvrige ledere med ledelsesansvar kan ikke stemme. Er der kun 1 kandidat for et område, er den pågældende automatisk valgt.

Er der flere, skal I aftale i butikken, hvordan i afholder et valg, hvor I kan stemme om, hvem I ønsker som arbejdsmiljørepræsentant.


Valg i uge 10: ”Jeg kan godt lide at passe på kollegerne
Valg i uge 10: Hvem skal sørge for dit arbejdsmiljø?

Arbejdsmiljørepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk