HK.dk logo

Færre ansatte i kommunerne - men mange flere akademikere

22. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er kommet færre ansatte i kommunerne, mens antallet af akademikere bliver flere og flere. Det kan gå ud over den borgerrettede service, mener HK Kommunal.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra 2010 til 2016 er blevet 6.300 flere ansatte med en lang videregående uddannelse. Men i samme periode er det samlede antal ansatte faldet med mere end 35.000.

Ifølge HK Kommunals formand, Bodil Otto, er det en betænkelig udvikling.

- Dengang man lavede reformen, der talte man om at vi skulle have større faglige fællesskaber. Altså have flere kolleger der kunne det samme. Og derfor undrer det os jo lidt, at man har valgt at tage en helt anden personalegruppe ind i så stor stil som man jo har, sagde Bodil Otto, da hun var i studiet hos TV2 News om emnet mandag den 20. Februar 2017.


Borgerrettet administration forsvinder ikke bare

Bodil Otto advarede også i interviewet mod, at man laver HK-stillinger om til akademiker-stillinger. Fordi det potentielt kan gå ud over betjeningen af borgere og virksomheder.

- Den administration forsvinder ikke bare, fordi nogle andre kommer, lød det fra Bodil Otto.

- Vores medlemmer er jo i høj grad uddannet i det offentlige, uddannet i kommunerne, og har den kommunale service-DNA. Det er typisk medarbejdere, der bliver i stillingerne i mange år og som er rigtig rigtig dygtige. Og i øvrigt har vi jo også et videre- og efteruddannelsessystem, som gør at vi meget nemt kan matche de nye jobs (der er i kommunerne, red), sagde Bodil Otto.

Læs mere om tallene hos Danmarks Statistik.

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk