HK.dk logo

Kommuner er blevet bedre til bygge- og miljøsager

23. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunerne har haft fokus på at effektivisere sagsbehandlingen i bygge-, miljø- og husdyrsager. Det har ført til kortere sagsbehandlingstider og mere tilfredse ansøgere og medarbejdere, viser ny Momentum-rundspørge.

Kortere sagsbehandlingstider, tilfredse ansøgere og nedbragte sagspukler. Det er nogle af gevinsterne ved et markant øget fokus på sagsbehandlingen i kommunerne, når det handler om bygge- og miljøsager samt sager om husdyrgodkendelser, skriver Nyhedsbrevet Momentum.

I en ny KL-rundspørge svarer 79 procent af kommunernes teknik- og miljøchefer, at de gennem effektiviseringer af arbejdsgangene på de tre områder har opnået kortere sagsbehandlingstider. 87 procent har fået flere tilfredse ansøgere, og 52 procent har nedbragt sagspukler.

Indsatsen nytter

I alt svarer 97 procent af kommunerne, at de har arbejdet med at effektivisere arbejdsgangene med henblik på at nedbringe sagsbehandlingstiderne. 

Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, er glad for, at undersøgelsen bekræfter hans billede af kommunernes arbejde med sagsbehandlingen.

- Svarene viser, at kommunerne i vid udstrækning arbejder med og længe har arbejdet med at effektivisere sagsbehandlingen. At det har ført til konkrete resultater i form af kortere sagsbehandlingstider og tilfredse ansøgere og medarbejdere viser, at indsatsen nytter, siger Jørn Pedersen til Momentum.


Teknik, klima og miljø

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk