HK.dk logo

Sundhedsplatformen stjæler tid fra patienterne

23. februar 2017  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På HovedOrtoCentret ved Rigshospitalet må man blokere tre daglige patienttider, fordi lægerne skal have tid nok til at opdatere journaler i Sundhedsplatformen, skriver Dagens Medicin.

Sundhedsplatformen er det største slag mod arbejdsglæden i de 30 år, Niels Kroman har været læge. Han er altid blevet anerkendt for at være en dygtig læge af både kolleger og patienter, men Sundhedsplatformen får ham til at tvivle på, om han gør det godt nok, siger han til Dagens Medicin.

Hver gang han logger ind på SP, får han en følelse af at bruge sin tid på det helt forkerte.

- Hele konceptet i Sundhedsplatformen er, at lægen skal gøre det hele selv, og den tid, jeg bruger på Sundhedsplatformen, kan jeg ikke bruge på at behandle patienter. Vi har tabt en tredjedel af vores ydeevne, siger Niels Kroman og slår fast, at han tidligere havde 40 minutter til at håndtere en typisk patient. Nu har han brug for en time.

Fungerer som sekretær

Han forklarer, at han skal bruge hele tre klik, når han har skrevet diagnosekoden, hvor han med de to klik skal acceptere og med det sidste verificere.

- Det synes jeg ikke er lægefagligt relevant, det burde en lægesekretær have kunnet klikke ind på forhånd, siger Niels Kroman.

I det hele taget synes Niels Kroman, at han er begyndt at fungere som lægesekretær frem for klinisk professor.

- Prøv at overveje, hvor lidt jeg i mit arbejde med Sundhedsplatformen bruger mine kompetencer. Jeg fungerer som sekretær. Det her er systematisk tidsspilde — det er systematisk spild af mine kompetencer, og sådan er det over hele sygehuset, siger han.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk