HK.dk logo

Handelsansatte rustes til en digital fremtid

24. februar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Handel og Dansk Erhverv opretter et fælles sekretariat, der skal analysere og kortlægge udviklingen i forhold til digitalisering, automatisering og e-handel på handelsområdet. Samarbejdet skal sikre, at butiksansatte har de rette kompetencer til at varetage fremtidens job.

Fællessekretariatet er et af resultaterne i aftalen om fornyelse om Butiksoverenskomsten, som parterne netop har indgået.

- Vi har på begge sider af bordet en forventning om, at e-handel og stigende digitalisering kommer til at forandre job, virksomheder og hele handelsbranchen i de kommende år. Derfor har vi i fællesskab afsat et beløb til at sikre, at medarbejderne på overenskomsten får mulighed for at kvalificere sig til at kunne imødekomme virksomhedernes krav, siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

HK Handel og Dansk Erhverv finansierer i fællesskab sekretariatets arbejde, der snarest sættes i gang. Sekretariatets arbejde skal skabe en fælles forståelse og fælles forudsætninger for de muligheder og udfordringer, som den øgede digitalisering og automatisering medfører.

- Det er vigtigt for os at klæde vores medlemmer på til fremtiden. De skal stå stærkest muligt, så de kan være med i kampen om de nye job, der opstår, i takt med at andre forsvinder som resultat af den stigende digitalisering, siger Per Tønnesen.

LÆS OGSÅ: 186.000 handelsansatte har fået nye overenskomster

LÆS OGSÅ: Ny overenskomst sikrer kompensation for natarbejde


HK Handel OK17

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk