HK.dk logo

HK indgår forlig med Dansk Erhverv

24. februar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og HK HANDEL har sent fredag eftermiddag lavet forlig om en ny overenskomst for de kontor- og lageransatte i Dansk Erhvervs virksomheder. HK’ere får større fleksibilitet og styrket deres uddannelse. Overenskomsten omfatter 36.000 ansatte.

Aftalen sikrer HK’ere på Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service langt bedre efter- og videreuddannelse. Bl.a. med en ret til opsparing til 12 ugers selvvalgt uddannelse på akademiniveau.

- Det er et godt resultat, som fastholder et stort fokus på styrkelse af efter- og videreuddannelse. Og det er vi rigtig glade for, udtaler Simon Tøgern, som er formand for HK/Privat.

Samtidig sker der et markant løft på den såkaldte Fritvalgslønkonto, som fordobles fra to til fire procent. Det betyder, at den ansatte i højere grad selv kan bestemme, om pengene skal udbetales på lønkontoen eller gå til pension.

Der er også godt nyt til børnefamilierne. Forældre kan nu få fuld løn i 13 uger under forældreorlov, og dermed fjernes loftet på 145 kr. i timen. Og når medarbejdere har arbejdet i ni måneder, opnår de ret til to børneomsorgsdage om året.

Også seniorerne vil få en større frihedsgrad, da de vil få adgang til at bruge fritvalgskontoen til at købe sig til seniorfridage.

- Vi sætter stor pris på, at vores ældre kolleger får mulighed for at arbejde mindre i den sidste periode i deres arbejdsliv, hvis det er det, de har brug for, siger en tilfreds Simon Tøgern-

- Det var godt, vi selv fik forhandlet denne vigtige overenskomst færdig, så vi alligevel ikke havnede i forligsinstitutionen, som det ellers en overgang så ud til.

Sent i går aftes gik Dansk Erhverv og HK fra hinanden på grund af store uenigheder, men i løbet af dagen lykkedes det at aftale nye forhandlinger og blive enige.
Den nye overenskomstaftale følger derudover i store træk industri-forliget, som blev færdigforhandlet for små 14 dage siden. 


OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk