Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
24. februar 2017 | HK Stat | Tom Gotfred Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Beskæftigelsesministeren skubber ansvaret for uacceptabel langvarig sagsbehandling af arbejdsskadesager fra sig, siger HK Stats næstformand Peter Raben. Det har mudret billedet af, hvem der reelt har ansvaret, at det nu er en enhed i virksomheden ATP, der behandler arbejdsskadesager, mener han.
28 måneder. Eller 2 år og 4 måneder – så lang tid må mennesker, der har fået en alvorlig arbejdsskade, nu vente på at få afgjort deres sag i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES). Det er uacceptabelt længe, og sagsbehandlingstiden skal bringes væsentligt ned til under 2 år, sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) 22. februar under et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg.
Det var Enhedslistens Christian Juhl, der havde kaldt ministeren i samråd. Troels Lund Poulsen skulle forklare, hvad han konkret vil gøre for at få flere sager afsluttet hurtigere. Det fremgik af ministerens svar, at han ikke direkte kan styre, hvor hurtigt AES behandlinger arbejdsskadesager. Ministeren har ikke instruktionsbeføjelser, forklarede han.
I juli 2016 blev den daværende Arbejdsskadestyrelse under Beskæftigelsesministeriet ved lov ændret til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, AES. Og AES blev lagt over i virksomheden ATP som en selvejende institution med egen bestyrelse. I bestyrelsen sidder bandt andre repræsentanter for arbejdsgivere og lønmodtagere i Danmark. ATP, Arbejdsmarkedets Tillægspension, forvalter blandt andet pensionskroner for danske lønmodtagere og driver Udbetaling Danmark.
Beskæftigelsesministeren understregede under samrådet, at ansvaret for at sætte rammerne for en stabil drift med etableringen af AES ligger hos bestyrelsen af AES.
Ministeren vil følge udviklingen tæt og hvert kvartal holde statusmøder med ledelsen af AES. Samtidig vil ministeren arbejde på at få skabt mere gennemsigtighed i forhold til de samlede sagsforløb og ikke mindst, hvor der opstår ventetider hos de eksterne instanser, fortalte han.
- Det forhold, at AES's bestyrelse har ansvaret, og at jeg ikke har instruktionsbeføjelser, betyder heldigvis ikke, at jeg har valgt bare at sidde på hænderne, sagde Troels Lund Poulsen.
Men trods ministerens forsikringer vurderer HK Stats næstformand Peter Raben, at Troels Lund Poulsen skubber ansvaret for de ekstremt lange sagsbehandlingstider fra sig.
- Beskæftigelsesministeren fralægger sig reelt ansvaret ved at skubbe det over på bestyrelsen for AES. Lige netop det, vi frygtede og påpegede, da forslaget om at overføre behandlingen af arbejdsskadesager fra en statslig myndighed til en virksomhed som ATP. Det bliver mudret, hvem der reelt har ansvaret og politisk kan stilles til regnskab. Taberne bliver de skadelidte, siger Peter Raben.
Beskæftigelsesministeren angav flere årsager til de lange sagsbehandlingstider. Det er komplicerede sager med kommuner, læger, sygehuse og andre instanser indblandet, hvor der også kan opstå ventetid. Kvaliteten af sagsbehandlingen skal være høj for at undgå for mange fejl og klager. Kravet om både kvalitet og hurtighed er svært at overholde samtidigt, ikke mindst når der også har været en høj personaleomsætning.
Troels Lund Poulsen frygtede dog ikke, at en personaleflugt ved den planlagte udflytning af AES fra København til Vordingborg og Haderslev vil give et videnstab. Medarbejderne bliver nemlig løbende uddannet, forklarede ministeren.
Han mente også, at et nyt it-system, der dog tidligst er klar i 2020, vil effektivisere sagsbehandlingen, så det lovfastsatte mål om en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på et år med tiden kan overholdes.
Efter Troels Lund Poulsens opfattelse har Christiansborg også et medansvar for problemerne. Politikerne bør ændre den nuværende lovgivning, så sagsbehandlingen bliver mere smidig og hurtigere. Han vil derfor indkalde de politiske partier til forhandlinger om modernisering af arbejdsskadesystemet med ny lovgivning i løbet af 2017 og 2018. Det initiativ hilste flere af politikerne ved samrådet velkomment.
Peter Raben advarer dog mod lovændringer, som stiller lønmodtagerne ringere end i dag.
- Det kan være fornuftigt nok at se på, om lovændringer kan forbedre sagsbehandlingstiderne. Men ændringer må ikke udhule hverken kvalitet eller retssikkerhed, siger han.
Af samme grund var fagbevægelsen ret kritisk over for et forslag til modernisering af arbejdsskadesystemet, som et ekspertudvalg lagde frem i 2014. Udvalget lagde blandt andet op til, at hvis man på grund af arbejdsskade blev tilkendt førtidspension, skulle førtidspensionen modregnes i erstatningen for tabt erhvervsevne.
- Udvalget skrev direkte, at målet er mindre udgifter til erstatninger. Men vi har ikke brug for endnu en reform, der blot betyder forringelser, understreger Peter Raben.
AES er en del af ATP. Den vigtigste opgave er at træffe uafhængige og korrekte afgørelser efter arbejdsskadeloven. AES behandler hvert år ca. 60.000 sager, hvor mennesker er kommet til skade eller er blevet syge på arbejdet.
Kilde: aes.dk
10 marts 2017 13.28
Kære HK/ Tom Gotfred/ Peter Raben
Det er dejligt at læse, at I har interesse for problemerne med AES.
Jeg har selv været møllen igennem, dog ikke efter en arbejdsskade, men efter en trafikulykke, hvor jeg havde brug for AES til fastsættelse af méngrad.
Den lange sagsbehandlingstid er et meget stort pres, når man også skal kæmpe med skader samt acceptere et tab af erhvervsevne.
Den lange sagsbehandlingstid kunne måske accepteres, hvis så resultatet passede til virkeligheden. AES lover ”korrekte og uafhængige” afgørelser – men det må være ”varm luft”.
For sjovt nok, kan deres såkaldte lægekonsulenter underkende udtalelser fra læger og speciallæger der har været i kontakt med skadelidte, og ligefrem konkludere at de skader lægerne beskriver, er ikke eksisterende! Det er svært at tro andet, end det er for at spare penge! Men det er meget svært at skulle acceptere, at AES kan bestemme, at de skader man mærker hver eneste dag, ikke er rigtige, på trods af de også står som diagnose masser af steder i forskellige lægers papirer.
Hvordan skal et nyt it-system hjælpe med at give den rette diagnose?
Og hvordan hjælper lovændringer, med mindre den nuværende lov siger, at sagsbehandlingen skal være så dårlig og så lang som muligt?
Tak til de mennesker der endnu ikke har mødt virkeligheden. Men som minister eller lægekonsulent har lønnedgang nok ikke den store betydning, hvis de skulle være uheldige at komme alvorligt til skade.
Og eksperterne, der mener at man skal have modregnet erstatningen i sin pension – hvad skal man så med en erstatning?
For mig at se, er der meget galt med systemet og det er meget svært at tro på, at det er ment som en hjælp efter at have været møllen igennem. Følelsen af at blive sparket til, mens man ligger ned er nok en bedre beskrivelse.
Så endnu en gang tak for, at nogle gode mennesker har fokus på AES.
P.S. Pga. min skader, var jeg nødt til at have hjælp fra advokat til at varetage min sag bla. overfor AES, hvilket også efterlod mig med en meget stor regning.
Mvh. Sagsnummeret
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.