HK.dk logo

Ny butiksoverenskomst sikrer kompensation for natarbejde

24. februar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver har indgået en aftale om fornyelse af Butiksoverenskomsten, der dækker 150.000 medarbejdere. Aftalen indebærer en markant forhøjelse af tillæg for natarbejde.

- Det er lykkedes os at få forhandlet et tillæg for natarbejde på plads. Der er ingen tvivl om, at HK Handel helst helt ville undgå, at vores medlemmer skal sætte helbredet på spil ved at gå på arbejde om natten, men med den nye overenskomst sikrer vi i det mindste en mærkbar økonomisk kompensation for ulemperne, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.

Tillægget for natarbejde er et gennembrud på overenskomsten, der ikke tidligere har haft et nattillæg. Nattillægget indføres pr. 1. marts 2017 og giver 8,60 kr. oven i det eksisterende forskudttidstillæg. I 2018 og 2019 stiger tillægget yderligere, således at der i 2019 skal betales et tillæg på 35,50 kr. i timen i tidsrummet kl. 23-06.

- Det opfatter vi som en rimelig forhøjelse af den betaling, som arbejdsgiverne må betale medarbejderne for at holde supermarkeder åbne i nattetimerne, siger Per Tønnesen.

Parterne vil i den treårige overenskomstperiode følge og drøfte udviklingen af natarbejde i detailhandlen. Der er enighed mellem parterne om, at det vil være hensigtsmæssigt, at virksomhederne drøfter det med tillidsrepræsentanter eller samarbejdsudvalg, inden der eventuelt indføres natarbejde.

LÆS OGSÅ: 186.000 handelsansatte har fået nye overenskomster

LÆS OGSÅ: Handelsansatte rustes til en digital fremtid


HK Handel OK17

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk