HK.dk logo

Chris er Danmarks bedste: ”Verden er åben for mig”

28. februar 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Chris Lind er stolt af sit håndværk og synes, at erhvervsuddannelserne har fortjent et bedre image i befolkningen. Det 21-årige HK-medlem har netop vundet DM i Skills i kategorien for mediegrafik.For Chris Lind fra Vejle har det altid handlet om at skabe. Som barn elskede han at rode med træ i faderens værksted. Senere blev han lidt af en graffitikunstner og kastede sin kærlighed på alle de muligheder, der findes i en computer.
- For mig var uddannelsen til mediegrafiker det oplagte valg. Jeg ville gerne bruge min kreativitet til at designe, og samtidig opnå den tekniske viden, der gjorde mig i stand til at dykke helt ned i detaljerne, fortæller den 21-årige HK’er.
At han valgte rigtigt, blev der sat en fed streg under, da Chris Lind for få uger siden blev kåret som danmarksmester i Skills i kategorien for mediegrafik.
Skills er en årlig konkurrence for elever på erhvervsuddannelserne, hvor landets dygtigste elever konkurrerer om at blive den bedste tømrer, slagter, SOSU-assistent, mediegrafiker og meget andet.
- Jeg blev så glad, at jeg løb op på scenen for at modtage min pris. Det var så fedt at få titlen, og selvfølgelig ser det også rigtigt godt ud på CV’et, smiler Chris Lind.

Målrettede unge vælger erhvervsuddannelserne

Han nød at være en del af den tre dage lange konkurrence, hvor han også fik mulighed for at se nærmere på de mange andre håndværk, der var repræsenteret.

- Det var et flot arrangement, der virkelig viste, hvor mange fede uddannelser og håndværk, der findes. Når jeg gik rundt og kiggede på de andre deltageres arbejde, var det næsten ikke til at tro, at erhvervsuddannelserne i nogles øjne ikke er så fine som de gymnasielle. Jeg så folk med en stor respekt for deres fag, som gik op i at gøre tingene perfekt til mindste detalje, fortæller Chris Lind.

Formanden for HK Privat Sydjylland, Henny Fiskbæk, kan godt genkende det billede, Chris Lind tegner.
- Det er mit indtryk, at de fleste studerende på erhvervsuddannelserne er meget målrettede unge mennesker. De ved nøjagtigt, hvad de gerne vil arbejde med, og derfor vælger de også en målrettet uddannelse frem for en bredere gymnasiel uddannelse, siger hun.

Henny Fiskbæk: Chris er et godt eksempel

Siden Skills er Chris Lind blevet færdiguddannet og er nu fastansat ved reklamebureauet Opening i Vejle, hvor han også var i lære.
Adspurgt om sine fremtidsdrømme siger han bare:
- Jeg føler, at verden er åben for mig, og jeg tager bare tingene, som de kommer.
En ekstra bonus udover Skills-trofæet har Chris Lind fået fra HK Privat Sydjylland, der har foræret danmarksmesteren 1500 kroner i gave.
- Vi er stolte over at have sådan en dygtig håndværker med i HK Privat Sydjylland. Jeg mener, at Chris’ store dygtighed og respekt for sit fag er værd at hædre som et godt eksempel og en cadeau til erhvervsuddannelserne, siger formand Henny Fiskbæk.

Elev Fremtidens talenter Job og uddannelse Kompetencer

Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Tjek HK Ungdom


HK Ungdom

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk