HK.dk logo

Grafikere i reklamebranchen får ny overenskomst

02. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og Dansk Erhverv er her til aften blevet enige om en ny overenskomst for reklame- og forlagsbranchens grafikere. Overenskomsten er treårig og ligger tæt op ad de andre Dansk Erhverv-overenskomster.


Skriveredskaber i kreativt rod.

Overenskomsten er blevet moderniseret, så den ikke længere beskriver gamle grafiske discipliner. Og som noget helt nyt er der aftalt en fratrædelsesgodtgørelse til ikke-funktionærer efter tre års ansættelse.

- Det er tit dem, der ofres ved besparelser, fordi de kan opsiges fra den ene dag til den anden. Men nu bliver de sikret en fratrædelsesgodtgørelse på 5.000 kroner ved en afskedigelse i stedet for et rundt nul, siger Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat.

Ellers indeholder overenskomsten hele pakken fra Handel, Viden og Service-overenskomsten, som HK/Privat og HK HANDEL forhandlede på plads med Dansk Erhverv i fredags.

Det gælder ikke mindst retten til uddannelse til fuldt akademiuddannelsesniveau (60 ECTS-points) over en treårig periode med fuld løn. Derudover bliver medarbejdernes fritvalgskonto fordoblet fra to til fire procent. Det betyder, at den ansatte i højere grad selv kan bestemme, om pengene skal udbetales på lønkontoen eller gå til pension.

Forældre kan nu få fuld løn i 13 uger under forældreorlov, og dermed fjernes loftet på 145 kr. i timen. Og når medarbejdere har arbejdet i ni måneder, opnår de ret til to børneomsorgsdage om året. Også seniorerne vil få en større frihedsgrad, da de vil få adgang til at bruge fritvalgskontoen til at købe sig til seniorfridage.

- Alt i alt er det en god overenskomst, som vil styrke organiseringen blandt både medarbejdere og virksomheder, siger Kim Bonde Nielsen.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk