HK.dk logo

Læger raser videre over sundhedsplatformen

03. marts 2017  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vi har brokket os relativt lidt i forhold til, hvor slemt det står til, lyder det fra professor. Flere bakker op om lægesekretærernes vigtige rolle.

- I har misforstået, hvilken enorm vigtig funktion lægesekretærerne havde. De havde enormt meget styr på det, og min røv er fanme blevet reddet mange gange af en sekretær, som gjorde mig opmærksom på, at jeg ikke havde gjort dette eller hint og spurgt mig, om jeg nu havde husket dit eller dat. Det er ærgerligt, at I har sat lægesekretærerne ud på et sidespor. Rigtig rigtig ærgerligt.

Sådan lød det fra en overlæge på Rigshospitalet ifølge en artikel i Weekendavisen, da overlægerne for nylig mødtes med repræsentanter for Rigshospitalets direktion samt it-afdeling.

Mangler test

Nu tager endnu en læge bladet fra munden i et interview med avisen. Det drejer sig om Liselotte Højgaard, der er chef for Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin & PET.

- Problemernes omfang og alvorlighed er større, end det fremgår af pressen. Vi har brokket os relativt lidt i forhold til , hvor slemt det står til, siger hun til Weekendavisen.

- Problemet med det amerikanske system er, at det ikke er tilstrækkeligt testet, oversat og tilpasset danske forhold, før det bliver rullet ud overalt. Vi har købt en skrabet model uden nogle af de nødvendige moduler, som for eksempel kan håndtere laboratoriesvar og scanningsbilleder, og det svarer jo til at købe en bil uden alle fire hjul, siger hun til Weekendavisen.


Digitalisering

Nyheder fra DL


Lønkomité går nu i gang

08. oktober 2021  | HK Kommunal  | DL

Vigtigt at alle faggrupper inddrages, når den nye lønstrukturkomité går i gang. Det siger HK Kommunals formand, som glæder sig over, at der nu kommer fokus på udfordringerne på tværs af den offentlige sektor.


Overlæger i opråb: vi bør ikke bruge tid på lægesekretærernes opgaver

06. oktober 2021  | HK Kommunal  | DL

Formanden for overlægerne, Lisbeth Lintz, vil gerne have mere tid til patienterne. Og her er lægesekretærerne helt centrale, skriver hun.


Bøder og kritik for brud på persondata

04. oktober 2021  | HK Kommunal  | DL

Datatilsynet har været efter Helsingør Kommune og Region Midtjylland for brud på persondataloven. Regionen har fået en politianmeldelse med krav om kæmpebøde og kommunen alvorlig kritik.


Kommune: 300 opslag i cpr-registret var uberettigede

28. september 2021  | HK Kommunal  | DL

Horsens Kommune har afskediget to medarbejdere og meldt sagen til både politiet og Datatilsynet.


Er Årets TR fra din kommune eller region?

16. september 2021  | HK Kommunal  | DL

Du kan nominere din TR allerede nu - prisen bliver uddelt senere på året af A4 Medier.


 Se alle nyheder

dl er også på Facebook
følg med i vores gruppe


DL-gruppen på Facebook

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk