HK.dk logo

1.000 ansatte i mejeribranchen får ny overenskomst

06. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Her til aften faldt aftalen om en ny overenskomst for op mod 1.000 ansatte i mejeribranchen på plads. Det er HK/Privat og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening, som er blevet enige om en ny treårig aftale for blandt andet laboranter og administrative medarbejdere.


Closeup af ost

Den nye overenskomst er med til at sikre danske mejerier en god konkurrenceevne i en global branche, forklarer Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat.

- Danske mejerier driver forretning over hele kloden, og vi har nu aftalt gode vilkår for medarbejdere på tjenesterejser. Det sikrer, at virksomheden kan agere i en global verden, samtidig med at det kan betale sig for de ansatte at arbejde udenlands i en kortere eller længere periode, siger han.

Derudover har HK/Privat og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening aftalt et større uddannelsesløft, blandt andet ved at bruge uddannelsesambassadører på virksomhederne.

- Løbende opkvalificering er et must, hvis virksomhederne og medarbejderne skal holde sig skarpe, siger Kim Bonde Nielsen.

Parterne har også aftalt forbedringer for nogle af de mest pressede på arbejdsmarkedet, vikarerne. De kan som noget helt nyt tage deres anciennitet med, hvis de efter tre måneders ansættelse som vikarer bliver ansat i brugervirksomheden.

- Det er til stor fordel for vikarerne i mejeribranchen, understreger Kim Bonde Nielsen-

Derudover minder den nye overenskomst om industriforliget. Fritvalgskontoen stiger med 2 procent, og seniorer sikres frihedsrettigheder i overgangsperioden til den tredje alder. Børnefamilierne er også tilgodeset med en række forbedringer, blandt andet børneomsorgsdage og en udbygning af barns første sygedag.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk