HK.dk logo

Generalforsamlingsdebutant: Dejligt at høre, at vi ikke står alene med problemer og tidspres

07. marts 2017  |  HK Stat Hovedstaden  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Torsdag den 2. marts 2017 var Nanna Blak Pedersen til sin første generalforsamling i HK Stat Hovedstaden – og hun kommer stensikkert igen til næste år. Hun blev nemlig rigtig positivt overrasket.

Omtrent 170 HK'ere stod torsdag den 2. marts skulder ved skulder, mens den røde HK fane blev båret højtideligt ind. På klaveret lød tonerne til medlemmernes stemmebånd, der med bestemt forsigtighed sang "når jeg ser et rødt flag smælde". HK Hovedstadens runde sal på Svend Aukens plads 12 husede HK Stat Hovedstadens årlige generalforsamling – og der manglede ikke emner at diskutere. 

Formand Ulla Moth-Lund Christensen indledte mødet. 

- Kære alle, gode venner, kammerater – jeg tror aldrig denne sætning har været så nødvendig i disse år, som den er lige nu … 

Den bekymrede åbningstale nåede helt til USA og Trump, men også omkring low performers, social dumping og aftenens mest presserende emne; studentermedhjælpere, der overtager HK'eres arbejde. 

Draget af intensiteten 

Til generalforsamlingen var Nanna Blak Pedersen på 27 år også mødt op. Hendes kollega havde taget hende i hånden og fået hende med til hendes allerførste generalforsamling. Stik mod hendes forventning blev hun draget af intensiteten. 

- Jeg synes det var rigtigt godt - bedre end jeg havde forventet, sagde hun og fortsatte:  

- Jeg havde nok troet, at jeg skulle gå rundt og kede mig lidt. Men det gjorde jeg overhovedet ikke. Det var meget relevante ting, de havde med, som også kommer til udtryk på min arbejdsplads. 

Hvad er det for nogle ting? 

- På min arbejdsplads (TEC (Technical Education Copenhenhagen) red.) føler vi, at vores arbejdsgiver forventer rigtig meget af os, samtidig med at der hele tiden sker en masse forandringer, fx nye bekendtgørelser og regler og afskedigelse af medarbejdere. Men vi har ikke tiden, vi får ikke flere penge eller resurser, fordi der skal spares. Og samtidig bliver hver enkelt sagsbehandling for hver elev meget mere indviklet og tidskrævende. Så vi kan ikke yde den service, som elever, lærere og virksomheder er vant til. Det giver os ikke et skidegodt image på skolen. Og så tænker jeg: Hold da fast, hvor er det dejligt at komme her og høre, at det ikke kun er os, der slås med de her problemer og tidspres. Det er virkelig svært at bibeholde arbejdsglæden, når ens arbejde ikke værdsættes eller nedvurderes.  

Klar til næste generalforsamling 

Nanna Blak Pedersen tog egentlig med til generalforsamlingen for at finde ud af, om det dér med fagforeningsarbejde var noget for hende. 

- Jeg tog med i dag for at snuse lidt til det, fordi jeg overvejer at komme ind i HK's bestyrelse på min arbejdsplads. Så det var en meget god øjenåbner at se det store overordnede billede frem for alle de små ting, som man arbejder med til daglig. 

Kunne det blive starten på en karriere inden for HK? 

- Måske, nu må vi se. Jeg er i hvert fald blevet meget mere hooked på det nu. Jeg har en kollega, der giver nogle venlige skub i ryggen, så der kommer sikkert til at ske noget. Men hvor langt det går op, må vi se. Små skridt, ikke? 

Det er i hvert fald ikke sidste gang Nanna Blak Pedersen har været med til en generalforsamling i HK Hovedstadens gemakker. 

- Vi har faktisk allerede snakket om det i pausen. Det her, det skal vi igen næste år. Det er nærmest allerede planlagt. Så jo, det er helt sikkert, siger hun.


Generalforsamling HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk