HK.dk logo

HK'ere i byggebranchen får ny overenskomst

07. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og Dansk Byggeri slog her til eftermiddag de sidste søm i en ny overenskomstaftale.


Nybyggeri set nedefra

Overenskomsten løber i tre år og dækker op mod 2.000 HK-medarbejdere i byggebranchen. Det er blandt andet dem, der sørger for lønudbetalinger til kollegerne, ordner regnskaberne og holder styr på firmaets og mesters kalender.

Den nye overenskomst er bygget op af de samme elementer som det toneangivende industriforlig, der faldt på plads midt i februar, forklarer faglig sekretær i HK/Privat, Jesper Schmidt Sørensen.

- De forbedringer, vi fik igennem ved industriforliget, går igen i denne overenskomst, siger han

- Medarbejderne får to procent ekstra på deres fritvalgskonto, som de blandt andet kan få udbetalt i forbindelse med ferie, bruge til at købe feriefridage eller sætte ind på pensionen. Og seniorer får ret til at købe sig til seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger, siger Jesper Schmidt Sørensen.

Der er også forbedringer til forældre, som får ret til fri med løn ved hospitalsindlæggelse af børn af under 14 år. Også hvis barnet er indlagt i hjemmet.

- Desuden får begge forældre ret til fuld løn under deres del af forældreorloven, og hvis man som forælder bliver ringet hjem på grund af barns sygdom, har man fortsat ret til barns første sygedag dagen efter, fortæller Jesper Schmidt Sørensen.

Derudover får forældre ret til to børneomsorgsdage per år. Samtidig bliver elevers lønsatser reguleret op med 1,7 procent hvert af aftaleperiodens tre år. Parterne har desuden aftalt at drøfte udbetaling af vederlag til tillidsrepræsentanterne.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk