HK.dk logo

5.000 HK’ere får ny handel-, transport- og serviceoverenskomst

08. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og HK HANDEL har netop indgået en ny treårig overenskomst med Dansk Industri. Aftalen dækker flere end 5.000 ansatte i eksempelvis Arriva, Danske Fragtmænd og andre virksomheder på handel-, transport- og serviceområdet.Handel transport og service ok

Den nye aftale indeholder alle forbedringerne, som HK har fået igennem på industriens område og på funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service med Dansk Erhverv, fortæller Christoffer Marckmann, faglig sekretær i HK/Privat.

- Aftalen sikrer blandt andet HK’erne en ret til uddannelse til fuldt akademiuddannelsesniveau over en treårig periode. Vel at mærke med fuld løndækning under uddannelse, siger han.

- Medarbejderne får også flere penge på fritvalgskontoen, der stiger fra to til fire procent, siger Christoffer Marckmann.

Man kan selv bestemme, om pengene på fritvalgskontoen skal udbetales ved ferie, bruges til at købe børneomsorgsdage eller sættes ind på pensionen. Seniorer får desuden ret til at købe sig til seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger.

Forældre til mindre børn får også mærkbare forbedringer. Blandt andet i form af en ret til fri med løn ved hospitalsindlæggelse af børn af under 14 år. Også hvis barnet er indlagt i hjemmet.

- Begge forældre får også ret til fuld løn under deres del af forældreorloven, og hvis man som forælder bliver ringet hjem på grund af barns sygdom, har man som noget nyt ret til barns første sygedag dagen efter, forklarer Christoffer Marckmann.

Samtidig bliver elevers lønsatser reguleret op med 1,7 procent hvert af aftaleperiodens tre år.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk