HK.dk logo

Ny overenskomst på it-området

08. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og Dansk Erhverv har netop sat det sidste punktum og trykket ”save” på aftalen om en ny IT-overenskomst.


USB-stik, der står på et underlag, som er udsmykket med binære koder.

Aftalen er treårig og dækker op mod 5.000 medarbejdere i it-branchen. Eksempelvis it-specialister, it-supportere og systemadministratorer.

Men fremover kommer It-overenskomsten til at dække endnu flere virksomheder og medarbejdere, mener Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat.

- Vi har aftalt at udvide det område af virksomheder, som overenskomsten kan omfatte. Det betyder, at It-overenskomsten i fremtiden også kan omfatte beslægtede virksomheder som medie-, tele- og supportvirksomheder, eksempelvis callcentre. Det har både vi og Dansk Erhverv store forventninger til, siger Kim Bonde Nielsen.

- Vi ser frem til et samarbejde med Dansk Erhverv for at styrke højteknologiske virksomheder, understreger han.

Derudover bærer It-overenskomsten præg af aftalerne fra industriforliget og funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service med Dansk Erhverv og de forbedringer, som er aftalt der.

- Vi er blevet enige om en uddannelsespakke med 100 procents løndækning, når medarbejderne er på videreuddannelse. Og HK’erne får ret til uddannelse til fuldt akademiuddannelsesniveau over en treårig periode, fortæller Kim Bonde Nielsen.

Fritvalgskontoen stiger fra 2 til 4 procent, og medarbejderne får mulighed for at købe frihed til seniordage og børneomsorgsdage. Forældre får ret til frihed med løn på barnets første hele sygedag. Desuden bliver elevernes lønsatser forhøjet med 1.7 procent hvert år.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk