HK.dk logo

KMD-system til jobcentre forsinket

09. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sagsbehandlere må slå koldt vand i blodet, før de kan overgå til KMD's nye jobcentersystem Momentum. Foreløbigt er den fulde implementering udskudt til medio 2018.

KMD’s implementering af et nyt jobcentersystem, Momentum, skulle være klar til brug medio 2017. Men nu er det blevet forsinket mindst ti måneder, skriver Version2.dk.

I stedet håber man nu, at Momentum, som ifølge KMD skal ‘understøtte alle facetter af et jobcenters arbejde’, vil være rullet ud til de 60 involverede kommuner ved udgangen af første halvår 2018.

I forvejen er KMD mere end 15 måneder forsinket med de såkaldte støttesystemer, som udvikles til landets kommuner.

Gladsaxe Kommune er pilotkommunen, som skal hjælpe med at teste det nye Momentum-system, inden det bliver sendt ud i hele landet. Rasmus Bækgaard, leder af Administration og Digitalisering i kommunen, siger, at samarbejdet mellem kommunen og KMD - trods forsinkelsen - har fungeret godt.

Det er brandærgerligt

- Det er klart, at det er brandærgerligt, at det ikke er klart som oprindeligt forventet. Men det er også værd at huske, at det er meget komplekst, og set i det lys har samarbejdet med KMD været fint, siger han til Version 2.

Hos KMD understreger man, at der er en god grund til forsinkelsen. Ifølge Eksil Thygesen, Business Line Director ved KMD, var det samarbejdet med kunderne, som gjorde, at man i sidste ende valgte at udskyde implementeringen af systemet til jobcentrene.

- Når man udvikler på den her måde, har man en konstant reprioritering med kunderne. Det billede, som vi har handlet på, tegnede sig først i februar måned, siger han.


Social og beskæftigelse

Relevante nyheder


15 sager med mistanke om at økonomi trumfer behov

06. juni 2021  | HK Kommunal

Ankestyrelsen har fundet en lang række sager med mistanke om, at økonomiske hensyn har vejet tungere end socialfaglige, og man derfor ikke i tilstrækkelig grad har foretaget individuelle vurderinger i afgørelsen.


Ankestyrelsen finder mange fejl i afgørelser om boligstøtte

30. maj 2021  | HK Kommunal

Selv uden nye oplysninger er der fejl i næsten hver anden afgørelse fra Udbetaling Danmark på boligstøtteområdet. Især automatiske systemafgørelser giver mange fejl. Det viser en praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen.


HK Kommunal støtter ikke borgerforslag om navnebeskyttelse

25. maj 2021  | HK Kommunal  | DL

Folketinget skal nu se på om ansatte i sundhedsvæsenet skal anonymiseres. Initiativet kommer blandt andet i forlængelse af et borgerforslag, der vil have navnebeskyttelse til alle offentligt ansatte. HK Kommunal ser positivt på intentionerne bag, men mener at udvidet navnebeskyttelse har for store ulemper.


 Se alle nyheder

følg med i vores arbejde på fagområdet


hk.dk/beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk