HK.dk logo

KMD-system til jobcentre forsinket

09. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sagsbehandlere må slå koldt vand i blodet, før de kan overgå til KMD's nye jobcentersystem Momentum. Foreløbigt er den fulde implementering udskudt til medio 2018.

KMD’s implementering af et nyt jobcentersystem, Momentum, skulle være klar til brug medio 2017. Men nu er det blevet forsinket mindst ti måneder, skriver Version2.dk.

I stedet håber man nu, at Momentum, som ifølge KMD skal ‘understøtte alle facetter af et jobcenters arbejde’, vil være rullet ud til de 60 involverede kommuner ved udgangen af første halvår 2018.

I forvejen er KMD mere end 15 måneder forsinket med de såkaldte støttesystemer, som udvikles til landets kommuner.

Gladsaxe Kommune er pilotkommunen, som skal hjælpe med at teste det nye Momentum-system, inden det bliver sendt ud i hele landet. Rasmus Bækgaard, leder af Administration og Digitalisering i kommunen, siger, at samarbejdet mellem kommunen og KMD - trods forsinkelsen - har fungeret godt.

Det er brandærgerligt

- Det er klart, at det er brandærgerligt, at det ikke er klart som oprindeligt forventet. Men det er også værd at huske, at det er meget komplekst, og set i det lys har samarbejdet med KMD været fint, siger han til Version 2.

Hos KMD understreger man, at der er en god grund til forsinkelsen. Ifølge Eksil Thygesen, Business Line Director ved KMD, var det samarbejdet med kunderne, som gjorde, at man i sidste ende valgte at udskyde implementeringen af systemet til jobcentrene.

- Når man udvikler på den her måde, har man en konstant reprioritering med kunderne. Det billede, som vi har handlet på, tegnede sig først i februar måned, siger han.


Social og beskæftigelse

Relevante nyheder


Kommunale chefer står på mål for jobcentrene

22. september 2021  | HK Kommunal

Den seneste tids kritik af jobcentrene skyder langt forbi målet, mener flere kommunale topchefer, der klandrer Christiansborg for rigid overregulering af beskæftigelsesindsatsen.


HK: Besparelser skæmmer godt udspil

08. september 2021  | HK Kommunal

Et ellers fornuftigt regeringsudspil, der styrker både arbejdsudbuddet og den danske model, skæmmes af et uforståeligt forslag om nye besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunal.


UU-vejledere får pris for succesfuld indsats

30. august 2021  | HK Kommunal

Rebild Kommune og dens UU-vejledere har modtaget en fornem pris, som dem der har haft den største stigning af unge, der søger erhvervsuddannelser. Resultatet skyldes bla større tilgængelighed på skolerne.


 Se alle nyheder

følg med i vores arbejde på fagområdet


hk.dk/beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk