HK.dk logo

Danske kolleger hjælper på integrationen

13. marts 2017  |  Nordjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

For nydanskere er arbejdspladsen mere end bare et arbejde: Her lærer de sproget, humoren og får netværk med danske kolleger.


Mahmoud Alabbas kom til Danmark fra Syrien for et år siden. I dag har han fast deltidsjob i Bilka.


- Vi ved, at virksomhedspraktik er den sikreste vej for borgerne til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det gælder også flygtninge. For flygtningene er det på arbejdspladsen, de lærer sproget, lærer danskerne at kende. Så hvis du spørger, om et job er vejen til integration, vil jeg svare ja.

Det siger leder af Jobcenter Integration i Aalborg Kommune Betina Trytek. 

En af dem, der har haft glæde af virksomhedspraktikken, er 25-årige Mahmoud Alabbas. Han kom til Danmark fra Syrien for godt et år siden og startede i virksomhedspraktik i Bilka i maj 2016 efter at være flyttet til Aalborg. I dag er han fastansat i en deltidsstilling i Bilka samtidig med, at han fortsætter på sprogskole.

- Dansk er svært – meget svært. Men er der noget jeg ikke forstår, eller er der en vare, jeg ikke ved, hvad hedder, så spørger jeg bare mine kolleger, fortæller Mahmoud Alabbas, der også er ved at lære det sværeste ved sproget; nemlig vores humor.

Alle voksne flygtninge kommer i virksomhedspraktik – og mange er i mere end én praktik.  Flere store arbejdspladser som Bilka og Ikea har særlige mentor-ordninger, hvor en nydansker i virksomhedspraktik bliver koblet sammen med en erfaren dansk medarbejder. Læs mere om Mahmoud Alabbas – og mød kundeservicemedarbejder Torben Andersen, IKEA, der er mentor for Zakaria fra Sudan – i det kommende nummer af HK Bladet Nordjylland, der udkommer i næste uge. 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk