HK.dk logo

Fra Tillidsrepræsentant til Teamleder

13. marts 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Torben Schmidt nåede kun lige at gennemføre det sidste kursus som tillidsrepræsentant, før han flyttede over på den anden side af bordet som leder. Hans erfaring som tillidsvalgt er en styrke både for ham selv og for medarbejderne, siger han.


Nyudnævnte teamleder Torben Schmidt har ikke fået hjørnekontor i Børn og Familieadministrationen i Sønderborg Kommune. Indtil videre må han nøjes med det hjørne af storrumskontoret, hvor han også sad før, men kasketten er en anden. Han er stoppet som tillidsrepræsentant (TR) og har nu personaleansvar for 12 medarbejdere. Selv om han fortsat er medlem af HK, er han nu sin tidligere TR-suppleants modpart.

- Et par stykker i afdelingen gik lidt i chok, da de hørte det. Det er fint nok, hvis nogen synes, det er et svigt af fagbevægelsen, men det synes jeg ikke selv. Som HK’er gennem 20 år er det naturligt, at jeg har værdierne med, også nu hvor jeg er leder. Det er vigtigt, at HK er med ved bordet, siger han.

Griner af chefens vitser

Han blev først TR-suppleant for syv år siden, og for tre år siden blev han TR uden kampvalg. Gennem 1½ års TR-uddannelse fik han øjnene op for, at ledelse kunne være noget for ham, og han begyndte at gøre sig seriøse overvejelser. Og selv om han nu er blevet leder, ser han mange fælles mål med medarbejderne.

- Det er en fornuftig organisationsform at have tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, som medarbejderne kan tale frit ud af posen til. Det er dem, man går til - dem, man lytter til. Jeg kan ikke tage pulsen på arbejdsklimaet på et personalemøde. De klapper og griner af mine vitser, men hvad så bagefter? Det er nemmere at tage sparringen med én stemme, siger Torben Schmidt.

Torben er langt fra den første TR, som er gået ledelsesvejen. Det er mere almindeligt, end mange måske tror, og HK bakker op om dem, som tager springet.

- Det er altid en solstrålehistorie, når en TR via sin uddannelse og øvrige opnåede kompetencer i sit tillidshverv bliver leder. Det viser, at de kompetencer og færdigheder, man opnår ved at være TR, kan bruges til en karriereforløb, og det kan vi som faglig organisation kun være stolte over, siger Lene Roed, formand for HK Kommunal Sydjylland.

Klar til at gennemføre fyringer

Teamlederstillingen blev slået op internt midt i januar, og Torben måtte meddele sin suppleant, at han ikke selv kunne være med i ansættelsesudvalget, for han havde søgt jobbet. Han tiltrådte midt i februar.

- Jeg mødte stor opbakning fra ledelsen til at gå den vej. Jeg har som TR været med til utallige lønforhandlinger og et par fyringssager. Den erfaring har jeg med mig, og det er jeg glad for. Det er en fordel for en leder at vide, hvordan der er nede på gulvet, siger han.

Indtil videre har der ikke været de store kriser for den nye leder, men på et tidspunkt kommer der også opgaver, hvor der ikke vil være fælles grund med medarbejderne. For eksempel ved nedskæringer.

- Det er ikke nemt at indstille nogen til fyring, men det hører med til jobbet, så det er jeg klar til. Heldigvis har det endnu ikke været aktuelt, siger han.

Torben Schmidt opfatter sig selv som dialogorienteret. Han er klar til at træffe beslutningerne men vil gerne lytte først. Han er 41 år, har altid arbejdet for Sønderborg kommune og er ikke afvisende overfor tanken om på længere sigt at søge højere op i ledelseshierakiet.

Lokale HK-
i Sydjylland


Har du brug for


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk