HK.dk logo

HK-medlemmer bliver skrevet ud af overenskomst

13. marts 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De netop overståede overenskomstforhandlinger inden for industrien fyldte en del, da medlemmer af HK Privat MidtVest lørdag 11. marts 2017 var samlet til generalforsamling i HK-huset i Viborg.

Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest, kunne i sin beretning fortælle, at 70,6 procent af medlemmerne af HK MidtVest ved udgangen af 2016 var dækket af en overenskomst. Det er den største procentdel blandt afdelinger i HK.
- Vi er tilfredse med at ligge højest af alle afdelinger. Men der er stadig plads til forbedring, og vi arbejder målrettet på at nå endnu højere op, så flere sikres en overenskomst, sagde Inger Stranddorf.


Pres på overenskomster

Inger Stranddorf

Inger Stranddorf blev genvalgt som formand for HK Privat MidtVest for en periode på to år.

Hun fortalte, at HK bliver presset på overenskomstdækningen ved, at medlemmer bliver skrevet ud af overenskomsten.
- Selv om mange er omfattet af en overenskomst på en virksomhed, oplever vi, at arbejdsgiverne skriver medlemmer ud. Det sker oftest i forbindelse med, at nogen får en ny titel men har de samme arbejdsopgaver. Så er man pludselig ude af overenskomsten. Det kan også være en stilling, der pludselig ikke er en del af overenskomsten mere, når der bliver ansat en ny medarbejder, forklarede Inger Stranddorf.
Bliver man på den måde skrevet ud af overenskomsten, er man ikke længere automatisk omfattet af de goder, overenskomsten giver, eksempelvis ret til uddannelse, pension og barsel.
- Vi har derfor en løbende opgave i at holde et vågent øje med den slags og forsøge at gribe ind, sagde Inger Stranddorf.

Formand genvalgt

Generalforsamlingen trak knap 50 privatansatte HK'ere fra det midt- og vestjyske til.

Knap 50 privatansatte HK'ere fra det midt- og vestjyske deltog i generalforsamlingen i HK-huset i Viborg.

Inger Stranddorf blev i øvrigt på generalforsamlingen genvalgt som formand for HK Privat MidtVest. Formanden er valgt for to år.
På generalforsamlingen, der trak knap 50 privatansatte HK’ere fra det midt- og vestjyske til, var der også genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Karina Korshøj, John Frydendahl Mikkelsen, Edith E. Nielsen og Bente Mentz.

Generalforsamling Overenskomst

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk