HK.dk logo

Mie elsker sit job – og sit fag!

13. marts 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

At Mie Sindet Daugaard fik 12 for sit speciale på elevuddannelsen er der en helt naturlig forklaring på:  Hun kan nemlig lide udfordringerne i at arbejde med administration, og hun elsker sit job og sit fag!

Følelsen af at være landet på den rette hylde kan være stærkt motiverende. Det kan du spørge Mie om. For efter et par omveje fik hun en læreplads som kontorelev hos University College Lillebælt – en kontoruddannelse med speciale i administration: 

- Jeg elsker mit job og mit fag. For jeg kan godt lide ved administration, at det handler så meget om kommunikation. Det gælder både, når vi arbejder med data og flytter information. Når vi taler i telefon, sender mails osv. God kommunikation er god administration, og god administration er god kommunikation, fortæller Mie og fortsætter:

- Blækspruttefunktionen er også lige noget for mig. Det med at få tandhjulene til at køre. Jeg er samtidig meget systematisk og struktureret som person, selvom ingen af mine kolleger vil sige, at mit skrivebord ligner det! Jeg plejer at sige, at jeg arbejder i flow…

Fik lov at kigge indad

Mie Sindet Daugaard

Mie Sindet Daugaard elsker sit fag, og har fået 12 for sit speciale.

Mie skrev i sin specialeopgave om noget, hun i de forgangne to år har haft helt tæt inde på kroppen. Hun fik nemlig af en åben og imødekommende arbejdsgiver lov til at lave en analyse af elevuddannelsen ved UCL. Titlen på opgaven blev ”Optimering af elevuddannelsen ved UCL. Hvordan kan vi i UCL blive endnu bedre til at uddanne de mest eftertragtede og ressourcestærke kontorassistenter?”

- Jeg interesserer mig meget for de bløde værdier. For eksempel for, hvad vi kan gøre for elevuddannelserne. Derfor talte jeg i forbindelse med min opgave med både elever, elevansvarlige og uddannelsesansvarlige omkring den nuværende uddannelse, fortæller Mie om sin opgave, der også byder på nogle konkrete forslag til optimeringer:

- Problemet vil selvfølgelig ofte være at omsætte ideerne i praksis og at finde økonomi til det. For eksempel har eleverne indtil nu holdt egne kvartalsmøder, mens de elevansvarlige også har egne erfamøder. For mig ville det give stor værdi, hvis de to grupper indimellem kunne mødes. Hvis vi kunne bygge bro imellem dem, så vi i stedet for at tale om hinanden får talt med hinanden. Jeg kunne godt tænke mig at være med til at give både elever og uddannelsesansvarlige mulighed for at tale sammen, eventuelt også på tværs af organisationer.

Kigger fremad mod nye muligheder

Når kontoruddannelsen er på plads, glæder Mie sig til at bruge sin faglige ballast på nye muligheder og udfordringer:

- Jeg vil stadig gerne arbejde med administration efter min læretid, og administration kan jo være mange ting, når man arbejder som den administrative lim i en organisation. Som den, der har styr på mange ting, lyder skitsen til en jobprofil:

- Uddannelsen giver en fantastisk ballast til at kunne mange ting. For eksempel i en administrativ funktion i et VVS-firma, i kommunen eller som projektassistent, måske. Jeg ser mange muligheder i min uddannelse. 

Uddannelse Udvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk