HK.dk logo

Ny overenskomst til HK'ere på bilfærgerne

13. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Skruen i vandet: HK/Privat og Bilfærgernes Rederiforening er blevet enige om at forny overenskomsterne for HK'ere på bilfærgerne.


Foto af kølvandet på en færge

De sidste knob er bundet i to nye overenskomster for de ansatte på landets bilfærger. Aftalerne omfatter blandt andet butiksansatte på færgerne, billetteringsfolk, administrative medarbejdere og andre på blandt andet Danske Færger, Mols-Linjen og Scandlines.

Parterne har forhandlet treårige aftaler, som sejler i samme retning som industriforliget. Det gælder blandt andet en forhøjelse af fritvalgskontoen fra to til fire procent, fortæller Christoffer Marckmann, faglig sekretær i HK/Privat.

- Det er en god og kontant forbedring for vores medlemmer, der får flere penge mellem hænderne og selv kan bestemme, hvad de skal bruges til, siger han.

Medarbejderne kan selv bestemme, om pengene på fritvalgskontoen skal udbetales ved ferie, bruges til at købe børneomsorgsdage eller sættes ind på pensionen. Seniorer får også ret til at købe sig til seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger.

- Desuden er vi også kommet i land med de lønstigninger, som er givet på transportområdet, siger Christoffer Marckmann.

Børnefamilierne får også mærkbare forbedringer. Blandt andet i form af en ret til fri med løn ved hospitalsindlæggelse af børn af under 14 år. Også hvis barnet er indlagt i hjemmet.

- Begge forældre får også ret til fuld løn under deres del af forældreorloven, og hvis man som forælder bliver ringet hjem på grund af barns sygdom, har man som noget nyt ret til barns første sygedag dagen efter, forklarer Christoffer Marckmann.

Samtidig bliver elevers lønsatser reguleret op med 1,7 procent hvert af aftaleperiodens tre år.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk