HK.dk logo

Stor interesse for at blive sin egen chef

13. marts 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I sidste uge blev godt 20 medlemmer klogere på, hvad det vil sige at være sin egen chef som freelancer. Kunne det også være noget for dig? Så er der nyt møde med tilbud om netværk i juni.Tanken om det frie liv som freelancer drager. Men hvordan kommer du i gang, hvordan finder du kunder – og hvad skal dine ydelser egentlig koste?
Det var nogle af de spørgsmål, som godt 20 interesserede HK-medlemmer fik iværksætterrådgiver Kirstine Balotis svar på, da HK Sydjylland i sidste uge inviterede til startmøde for muligvis kommende freelancere.
Medlemmerne kom med vidt forskellige baggrunde og forskellige grunde til at overveje en tilværelse som freelancer eller selvstændig. De kunne gå hjem i forvisning om, at HK Sydjylland er bag dem hele vejen, hvis de vælger at gå den vej.

Carsten Jørgensen, Als:

Jeg har en drøm om at starte en freelancevirksomhed med kostvejledning. Jeg har selv tabt mig mange kilo og ved, hvad det betyder at leve sundt. Og jeg tror, at fleksibiliteten i en freelancetilværelse vil passe godt til mig.
Til dagligt arbejder jeg i et jobcenter, men overvejer at starte kostvejledningen op ved siden af.
Kurset her har lært mig mange ting, som jeg vil kunne bruge til at komme godt fra start. 

Jürgen Røhrup, Vejle:

Jeg har for nyligt mistet mit arbejde som konstruktør af emballage. Jeg søger naturligvis nyt arbejde i branchen, men mener også, at jeg har andre kompetencer, som vil kunne bruges i en freelancevirksomhed. Jeg kan for eksempel oversætte tysk og er en habil fotograf.
Jeg vidste ikke, at HK har tilbud til freelancere, men er glad for, at de har. I aften har jeg blandt andet lært om de faldgruber, jeg skal styre udenom. Jeg tør godt gå i gang som freelancer.

Mareike Bleier, Sønderborg:

Jeg er fastansat som grafisk designer, og har ingen aktuelle planer om at blive freelancer. Men en dag vil jeg gerne starte for mig selv og forhåbentlig få min virksomhed til at vokse til et bureau. Når jeg tænker på mig selv som 50-årig, vil jeg hellere være den, der ansætter, end den ansatte.
Så jeg er her for at samle viden og er glad for tilbuddet.

Vil du også gerne være med?

Næste freelancearrangement er onsdag den 7. juni i Kolding. Emnet vil være, hvordan du sælger dig selv og laver den perfekte salgstale. Du kan tilmelde dig her.

Vil du være med i HK Sydjyllands netværk for freelancere, kan du kontakte faglig konsulent Olai Sandholm på olai.sandholm@hk.dk eller tlf. 3364 3678.

Karriere Freelancer

Har du brug for


Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk