HK.dk logo

Ny overenskomst til HK'ere hos maskinhandlere

14. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og Dansk Maskinhandlerforening er blevet enige om at forny overenskomsten for HK'erne.


Foto af traktor

De HK-ansatte hos de danske landbrugsmaskinforretninger har fået ny overenskomst. Det står klart, efter HK/Privat og Dansk Maskinhandlerforening har givet hinanden hånden på en treårig aftale for administrative ansatte, som blandt andet står for salg, reservedele og udlejning af mejetærskere, traktorer og rendegravere.

Aftalen bærer præg af de elementer, som er aftalt i industriforliget. Det gælder blandt andet indførelsen af en fritvalgskonto hvorfra midlerne enten kan udbetales ved ferie, bruges til at købe børneomsorgsdage eller sættes ind på pensionen. Seniorer får også ret til at købe sig til seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger.

- Det er mærkbare forbedringer, som det enkelte medlem kan bruge, som han eller hun vil, siger Jesper Schmidt Sørensen, faglig sekretær i HK/Privat.

Hos Dansk Maskinhandlerforening glæder formand Jens Aage Jensen sig over den nye overenskomst.

- Det er en overenskomst, som er tilpasset branchen. Det gælder ikke mindst aftalens fokus på målrettet efter- og videreuddannelse, som er godt for konkurrenceevnen - og så opnår vi med denne overenskomst en bedre fleksibilitet, siger han.

Der er indgået aftale om systematisk overarbejde, og der er aftalt fuld løndækning for de medarbejdere, som er på aftalt uddannelse. Samtidig får børnefamilierne også mærkbare forbedringer. Retten til frihed med løn, hvis en barn er indlagt på hospital, udvides til også at gælde, hvis barnet er indlagt i hjemmet.

Samtidig bliver elevers lønsatser reguleret op med samme kronebeløb som i industrien.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk