HK.dk logo

Reddet af HK Jobbørs

14. marts 2017  |  Sjælland  |  Journalist Peter Larsen

Portræt af lægesekretær Helle Andersen

Helle var strandet på vej mod en uddannelse til lægesekretær med udsigt til kontanthjælp og ingen uddannelse, da hun fik hjælp af HK Jobbørs.

Helle Andersen, 52 år og fra Kalundborg, var i gang med en uddannelse til lægesekretær, da praktik-
stedet ikke længere havde råd til at beholde hende – 8 måneder før, hun var færdig.

Forgæves blev der søgt efter en ny elevplads. Dagpengeretten var næsten spist op under uddannelsen, der var begyndt med virksomhedspraktik, da hun var voksenelev med offentlig støtte. Dette betød, at hun kun havde ret til 4 måneder med dagpenge tilbage, inden hun ville overgå til kontanthjælp.

Helle er medlem af HK Sjælland, der hjalp både ved fyringen og siden i forsøget på at finde en ny elevplads. Det var også HK, der gjorde Helle opmærksom på, at det kunne være en god idé at lægge sine data på HK Jobbørs.


Først vikar – så elev

Marianne Sjøstrøm Jensen er medarbejder på HK Jobbørs, hvor et vikarbureau, Medflex Care, henvender sig i januar 2016. Bureauet søger en vikar for en lægesekretær til en lægepraksis i Gørlev.

Helle tror ikke, hun har en chance for at få jobbet. Hun har søgt flere jobs som lægesekretær, men hver gang fået afslag, da hun ikke er færdiguddannet.

Marianne får overbevist Helle om, at det er et forsøg værd, da behovet er ret akut. Nogle kompetencer har hun jo i kraft af sin næsten færdige uddannelse, og de er måske mere værd end eksamenspapirer.

Vikarbureauet kontakter hende, og hun får jobbet. Samtidig aftaler hun med arbejdsgiveren, at hvis ellers kemien er i orden, kan hun få en uddannelsesaftale, når vikarjobbet er overstået 31. maj.

Den 1. juni begynder hun så – efter godt 4 måneders ansættelse som vikar – som elev og bliver færdig med sin uddannelse 31. januar i år.

- Uden HK’s indsats var jeg næppe blevet færdig. Takket være HK Jobbørs og Mariannes overtalelsesevner lykkedes det, erkender hun.

En win-win situation. Lægepraksissen får løst sit behov for arbejdskraft. Helle får færdiggjort sin uddannelse og bliver samtidig berettiget til 2 års dagpenge, påpeger Marianne.


Malurt i bægeret

Der er dog lidt malurt i bægeret, men det handler om lovgivningen, tilføjer Helle. Som nyuddannet er hun på dagpengenes dimittendsats. Det er 3.205 kr. om ugen minus skat.

- Det er næsten en halvering af min løn på ca. 22.000 kr. som voksenelev. Satsen burde da som minimum være 90 % af den løn, man har haft, mener Helle. Hun er ikke overbevist om, at hun var gået i voksenlære, hvis hun havde fuldt overblik over de økonomiske konsekvenser.

- Så havde jeg nok forsøgt at opgradere min kontoruddannelse og bevare min ret til fulde dagpenge, vurderer hun.

- Måske har uddannelsen til lægesekretær forbedret mine jobmuligheder i forhold til en opdateret kontoruddannelse, men det ved jeg ikke, siger hun.


1000 HK’ere fik job

HK Jobbørs var indtil årsskiftet et særskilt projekt i HK, men erfaringerne er så gode, at det nu er blevet et permanent tilbud til HK’s medlemmer.

HK Jobbørs fik sidste år ca. 3.600 henvendelser fra arbejdsgivere, der skulle bruge en medarbejder. Heraf resulterede de ca. 1.000 i en ansættelse. Marianne Sjøstrøm Jensen opfordrer derfor til, at man tilmelder sig HK Jobbørs.

- Det er selvfølgelig en god idé, hvis man er ledig. Men medlemmer, der er i arbejde og gerne vil skifte job, kan også stå i vores database og blive kontaktet, når der er jobs, som matcher deres ønsker og kvalifikationer, understreger hun.

Få mere info om HK Jobbørs lige her på HK.DK

Send besked til forfatter


Annuller

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk