HK.dk logo

HK Stat: Gode takter i Løhdes ledelseskommission

15. marts 2017  |  HK Stat  | 

Sophie Løhde

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde og formand for ledelseskommissionen Allan Søgaard Larsen på pressemødet, der blev holdt på et plejehjem på Amager.

Bedre ledere giver bedre velfærd, mener regeringen. Den har netop nedsat en kommission til at komme med konkrete råd om driftsledelse og om, hvilke rammer de offentlige ledere skal have for at kunne lede bedre. HK Stats formand ser positivt på hensigterne.

Da Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, 15. marts 2017 præsenterede ledelseskommissionen ved et pressemøde på et plejehjem på Amager, talte hun mest om, hvad bedre ledelsen kan gøre for servicen i børnehaver, på plejehjem og sygehuse. Men ministeren slog fast, at ledelseskommissionen har fokus på hele den offentlige sektor – hermed også på de statslige arbejdspladser.   

HK Stats formand Rita Bundgaard roser oplægget til kommissionens arbejde. 

- Der er rigtig gode takter i den måde, Sophie Løhde vil gribe arbejdet med at styrke ledelsen i den offentlige sektor an på. Først og fremmest anerkender ministeren, at ledelsesopgaven i det offentlige er meget kompleks, og at politikerne med hendes egne ord skal lære at styre sig selv, hvis der skal være bedre ledelse i det offentlige. Den holdning er jeg meget enig i, siger Rita Bundgaard.  

Hun glæder sig samtidig over, at regeringen vil inddrage arbejdsmarkedets parter i en følgegruppe under ledelseskommissionen. 

- På den måde kan arbejdet blive forankret i virkeligheden, og både lønmodtagere og de offentlige arbejdsgiverrepræsentanter kan bidrage til at kvalificere råd og anbefalinger fra kommissionen, siger Rita Bundgaard.  

Råd klar inden årets udgang 

Ledelseskommissionen skal barsle med sine anbefalinger inden udgangen af 2017. Der bliver tale om forslag til regeringen og politikerne på Christiansborg om fremtidens rammer for offentlige ledere og offentlig ledelse og om et sæt af anbefalinger til dem, der har ansvaret for driften i kommuner og regioner. 

 Det oplyste kommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, tidligere koncernchef for Falck, på pressemødet onsdag den 15. marts. Han understregede, at kvaliteten g ledelsen i den offentlige sektor i Danmark i forvejen ligger meget højt sammenlignet med andre lande. 

 - Vi starter fra et godt niveau, og vi kan blive endnu bedre, lød hans vurdering.  

Irma-filosofi: Hver enkelte skal funkle 

Udover Søgaard Larsen er det blandt andre ledere på forskellige niveauer fra både det private erhvervsliv og fra den offentlige sektor, som skal hjælpe regeringen med at udvikle bedre ledere og udstikke gode rammer for bedre ledelse. 

 Et af kommissionens medlemmer er Alfred Josefsen, tidligere administrerende direktør for Irma. Han er kendt for en filosofi om, at ledelse går ud på at skabe de bedste rammer for den enkelte. Hver enkelt skal funkle, bidrage og udvikle sig med afsæt i egne resurser, kompetencer og kvalifikationer, har han sagt. Et andet medlem af kommissionen er David Hellemand, nuværende koncerndirektør i Nykredit og tidligere departementschef i Finansministeriet frem til 2014. 

 Om 14 dage præsenterer regeringen et arbejdsprogram for en samlet reform af den offentlige sektor med fokus på både afbureaukratisering og styring af den offentlige sektor. 

- Ledelse i det offentlige er en større udfordring, end man skulle tro. Og større end i det private. 

Allan Søgaard Larsen, formand for ledelseskommissionen og tidligere koncerndirektør for Falck A/S. 


Formand og medlemmer i ledelseskommissionen 

  • Allan Søgaard Larsen, tidligere koncernchef for Falck A/S (formand) 
  • Lotte Bøgh Andersen, professor på Aarhus Universitet 
  • Eva Zeuthen Bentsen, partner Odgers Berndtson. Tidligere direktør på Gentofte Hospital 
  • Marianne Thyrring, direktør for Danmarks Meteorologiske Institut 
  • Lasse Jacobsen, kommunaldirektør i Viborg Kommune 
  • Dorthe Gylling Crüger, adm. direktør på Sygehus Lillebælt 
  • Emma Winther, centerleder på Plejecenter Kastaniehaven, Vejle Kommune 
  • Birgit Lise Andersen, skoleleder på Strandgårdsskolen, Ishøj Kommune 
  • David Hellemann, koncerndirektør i Nykredit, tidligere departementschef i Finansministeriet 
  • Alfred Josefsen, ejer af ledelsesfirmaet Alfred A/S. Tidligere adm. dirktør for Irma

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk