HK.dk logo

Systemet skal have mere tillid til de ledige

15. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ministeren: medarbejderne skal have mere frihed. HK: Vi glæder os!

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen blæser nu til angreb mod den eksisterende orden på beskæftigelsesområdet. Sådan lyder har det lydt i flere avisartikler henover de seneste dage.

- Vi kan se, at der er behov for at lave om på den måde, vi organiserer jobcentrene på i dag. Beskæftigelsesindsatsen som et hele har brug for et serviceeftersyn, og det er også derfor, at jeg nu har bedt jobcentrene, medarbejderne og Kommunernes Landsforening (KL) om at komme med input, sagde han til Berlingske i weekenden.

Til Politiken uddyber han nu, efter at være blevet spurgt til, hvorfor de mange reformer, som også den tidligere VK-regering stod bag, nu skal til et grundigt eftersyn.

- Jeg tror, at man må nå frem til den banale konklusion, at det, vi gjorde for 5-10 år siden, ganske enkelt ikke er rigtigt i dag. Dengang stod vi med andre udfordringer, og vi bliver nødt til at gå fordomsfrit til arbejdet, siger Lund Poulsen til Politiken.

HK er klar til at bidrage

Hos HK Kommunal ser næstformand Mads Samsing frem til, at ministeren sætter handling bag ordene.

- Vi er i fuld gang med at yde bidrag til arbejdet. Vi er blandt andet med i det arbejde med gennemskrivning af lov om aktiv beskæftigelsesindsats, der er i gang i STAR. Og vores medlemmer på beskæftigelsesområdet står klar til at bidrage med viden om hvordan man i praksis får ledige i arbejde. Vi glæder os, lyder det fra Mads Samsing.

Næstformanden håber, at ministeren kan få opbakning på Christiansborg til at komme i mål.

- Politikerne har talt om forenkling af reglerne i årevis. Nu skal vi i mål, så medarbejderne får bedre muligheder for at tilrettelægge indsatsen individuelt ud fra borgerens behov og ikke ud fra systemets behov, siger Mads Samsing og tilføjer, at det er helt centralt, at det her ikke ender som en spareøvelse.

- De ressourcer, der måske kan blive frigjort, skal bruges til at styrke indsatsen. Ikke til at spare med.


Arbejdsmarked Social og beskæftigelse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

følg med i vores arbejde på fagområdet


hk.dk/beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk