HK.dk logo

Nu har Nordjylland næstflest statsansatte HK'ere

15. marts 2017  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Udflytning af arbejdspladser er en nordjysk succes, lød det på generalforsamling i HK Stat Nordjylland.


Tæt på 300 statsansatte nordjyske HK'ere deltog i generalforsamlingen. Foto: Anne Mette Welling

Udflytningen af statslige arbejdspladser har fået medlemstallet hos HK Stat Nordjylland til at vokse, og det skabte glæde, da fagforeningen holdt generalforsamling i Aalborg 14. marts.

Faktisk er det kun i hovedstaden, der er flere statsansatte HK-medlemmer.

- Vi har fået tilført omkring 200 ekstra statslige HK-arbejdspladser til vores landsdel. Det har bragt vores medlemstal godt over to tusinde, sagde formand Jonna Vestergaard til de knap 300 statsansatte HK-medlemmer, der deltog i generalforsamlingen.

Kun få ansatte valgte at flytte med deres arbejdsplads hos Statens Administration, Ankestyrelsen, Geodatastyrelsen eller STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, til Nordjylland. Rekrutteringen af kvalificeret HK-arbejdskraft i Nordjylland har imidlertid ikke været et problem.

- De kompetencer, man kunne frygte forsvandt ved udflytningen, er så rigeligt tilført ved lokal arbejdskraft, sagde Jonna Vestergaard, der roste kollegerne i København:

- Nyansatte er blevet grundig lært op af kollegerne fra København. Jeg har hørt så mange positive historier om, hvor fantastisk samarbejdet har været, så stor cadeau til vores københavnske kolleger. Det viser lidt om, hvor dedikeret man er til arbejdet, når man er statsansat.

- Det er en stor opgave at få nye arbejdspladser til at fungere. Her er ingen kultur og ingen ’sådan-plejer-vi-at-gøre’, men alle er gået til arbejdet med stor entusiasme. Det er jo faktisk heller ikke ret tit, man som medarbejder får mulighed for at være med til at bygge sin arbejdsplads op, sagde Jonna Vestergaard.

HK Stat Nordjylland har arbejdet ihærdigt med at organisere nyansatte og har hjulpet med at få gang i det formelle samarbejde mellem ansatte og ledelser på arbejdspladserne med bl.a. valg af tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, fremgik det af beretningen til generalforsamlingen.

Foto: Anne Mette Welling

Lønudvikling gået i stå
De stramme økonomiske rammer, regeringen har lagt på statens institutioner, er et stigende problem for ansatte, fortalte Jonna Vestergaard.

- Grønthøsteren, der skærer to procent, har i den grad taget overhånd. Lønudviklingen er nærmest gået i stå, sagde hun og rettede kritik mod de statslige arbejdsgivere:

- Det er nærmest reglen, at der er fastsat en ramme på 0,5 procent sammen med et diktat om, at halvdelen skal bruges til engangstillæg. Det var ikke dét, der var intentionerne, da vi fik Ny Løn.

- At ansatte så oveni nærmest bliver overfaldet af Moderniseringsstyrelsen, der fortolker reglerne snævert og opfordrer de statslige arbejdsgivere til fx at droppe fridage og skille sig af med ansatte, der ikke yder nok, gør det ikke nemmere at være ansat i staten, sagde Jonna Vestergaard og tilføjede:

- HK’ere må være gjort af et helt særligt stof, ellers ville de have sagt farvel og tak.

Næstformanden genvalgt
Næstformand Nanna Sahl, Tinglysningsretten i Hobro, blev genvalgt uden modkandidat.


HØJERE LØN, TAK - Lønnen er det aller-vigtigste emne for nordjyske statsansatte HK'ere, når overenskomsterne skal fornys næste forår. Det viser en - ganske viste uvidenskabelig - undersøgelse på HK Stat Nordjyllands generalforsamling. Her blev deltagerne bedt om at vælge det, de ønsker allermest ved at smide en bold i glasrør med forskellige ønsker... lønnen kom ind på en klar førsteplads. (foto: Anne Mette Welling)


De blev valgt

NÆSTFORMAND: Nanna Sahl, Tinglysningsretten, blev enstemmigt genvalgt.

BESTYRELSE: Se bestyrelsen efter generalforsamlingen


Se hvem der repræsenterer HK Stat Nordjylland i:

HK NORDJYLLANDS REPRÆSENTANTSKAB 2017

HK'S KONGRES 2017

DELEGERETMØDE I HK'S A-KASSE 2017Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk