HK.dk logo

Temadag for ydelse stor succes

16. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der var kæmpe opbakning fra ydelsessagsbehandlere fra hele landet, da HK Kommunal i sidste uge satte fokus på deres fagområde.

God forvaltningsskik, partshøring og notatpligt. De forvaltningsretlige regler er blevet endnu mere aktuelle for ydelsessagsbehandlerne efter de seneste kontanthjælpsstramninger. Specialkonsulent hos Folketingets ombudsmand, Christian Ougaard, lagde godt fra start og fik deltagerne til at trække på smilebåndet med adskillige åbenlyse eksempler fra kommuner, der havde fået kritik fra Folketingets ombudsmand. Pointen var at god forvaltningsskik i virkeligheden bare handler om god opførsel. Lav hellere en partshøring og et notat for meget end for et lidt, så er man på den sikre side.

Partshøringen kan godt blive glemt

- Vi kender jo alle forvaltningsloven, men alligevel har det været rigtig godt, at få rusket lidt op i det igen. Af og til kan man godt glemme partshøringen, når man sidder med sagsbehandlingen – så det var godt lige, at blive mindet om det. Og så er ombudsmanden jo en institution, der har meget fokus på lovgivningen, så det var rigtig spændende, at høre det fra dem, fortæller Helle Regelsen fra Kerteminde Kommune.

Annette Bennedsen fra Fredericia Kommune er enig og syntes, at det var rigtig godt at blive mindet om at holde fokus på god forvaltningsskik.

Vi skal huske at slå autopiloten fra

- Nogle gange kan man godt køre lidt på autopilot, så det er vigtigt, at vi lige får slået den fra og husker at få øje på kerneopgaven igen. Jeg synes, at det var sjovt med rigtige eksempler, der har fået kritik fra Ombudsmanden. Det gjorde det hele mere levende, når vores område godt kan være lidt tørt, forklarer hun.

Dagen bragte også inspiration fra Haderslev Kommune, hvor afdelingslederen i Ydelsescentret kom og fortalte om, hvordan de har delt afdelingen ind i teams og var begyndt at se borgerne og samarbejdspartnere på en ny, inkluderende måde. Og erhvervspsykolog Mille Mortensen gav tips til hvordan man kan trives i en hektisk og kompleks hverdag.


Ydelse og borgerbetjening

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk