HK.dk logo

3.000 trykkere får ny overenskomst

17. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privats timelønsoverenskomster med Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Grakom er faldet på plads.


Foto af farveskala

Op mod 3.000 trykkeriansatte har netop fået ny overenskomst. Det er resultatet af forhandlingerne om de grafiske timelønsoverenskomster mellem HK/Privat og arbejdsgiverforeningerne Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Grakom.

Aftalerne er treårige og faldt på plads efter en del tovtrækkeri over de seneste uger med modparterne i den grafiske branche, men resultatet har været ventetiden og arbejdet værd, mener Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

Indholdet af den underskrevne aftale ligner meget det, som er aftalt i industriforliget. Det gælder blandt andet fordoblingen af fritvalgskontoen, som over de næste tre år vokser fra to til fire procent.

Seniorer får ret til at købe sig til op til 32 seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger. Aftalen giver bedre økonomi og luft til børnefamilierne gennem ret til køb af to årlige omsorgsdage, mere fri ved børnenes sygdom og fuld løn under de 13 ugers forældreorlov. Og så bliver der mulighed for længere efter- og videreuddannelsesforløb med fuld løndækning.

- Vi har fået alle de elementer fra industriforliget, der er vigtige for os, konstaterer Simon Tøgern.

De to HK-overenskomster hedder Den grafiske Timelønsoverenskomst og Digitalprint- og Serigrafioverenskomsten. På Digitalprint- og Serigrafoverenskomsten bliver dækningsområdet udvidet til også at omfatte dem, der arbejder med 3Dprint.

-Det er interessant for os at fremtidssikre vores overenskomster her med et udvidet dækningsområde, så også arbejde med 3D falder inden for vores område, uddyber Simon Tøgern.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk