HK.dk logo

Ny overenskomst med de mindre byggeorganisationer på plads

17. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK’ere ansat hos malermestre, autohandlere og glarmestre har fået ny overenskomst.


Arbejdshandsker på et bord.

Byggestenene til en ny overenskomst for de små 200 administrativt ansatte hos autohandlere, maler- og glarmestre er lagt på plads. Aftalen kom i hus her sent fredag eftermiddag.

Det er HK/Privat og arbejdsgiverorganisationerne Danske Malermestre, Glarmesterlauget og Autobranchens Arbejdsgiverforening, der netop har sat deres underskrifter på en fornyelse af overenskomsten.

Parterne har forhandlet en treårig aftale, som er bygget af stort set det samme materiale som industriforliget. Det gælder blandt andet en forhøjelse af fritvalgskontoen fra to til fire procent, fortæller Jesper Schmidt Sørensen, faglig sekretær i HK/Privat.

Man kan selv bestemme, om pengene på fritvalgskontoen skal udbetales ved ferie, bruges til at købe børneomsorgsdage eller sættes ind på pensionen. Seniorer får også ret til at købe sig til op til 18 seniorfridage gennem fritvalgskontoen og pensionsindbetalinger.

Ligesom i industriforliget er der også i dette forlig tænkt på børnefamilierne. Begge forældre får ret til fuld løn under deres del af forældreorloven og udvidet ret til frihed, når barnet bliver sygt.

-Alt i alt er vi meget godt tilfredse, forklarer Jesper Schmidt Sørensen, som glæder sig over, at HK’ere nu også ved denne overenskomst får langt bedre økonomiske vilkår under barsel.

Samtidig bliver elevers lønsatser reguleret op med 1,7 procent hvert af aftaleperiodens tre år.


OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk