HK.dk logo

Ny aftale giver grafiske freelancere fair forhold på organisationsområdet

20. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den tidligere Overenskomstaftale bliver afløst af en ny overenskomst ved navn ”Medieaftalerne”, som dækker grafisk, fotografisk og journalistisk freelancearbejde udført for bl.a. organisationsblade


Forlig medieaftale

HK/Privat og Dansk Journalistforbund er blevet enige med Kooperationen om nye aftaler for grafisk, fotografisk og journalistisk freelancearbejde udført for blandt andet organisationsblade. Aftalerne afløser de tre tidligere ’O-aftaler’, som hver for sig dækkede freelancerne på de områder.

De nye aftaler bliver samlet kaldt Medieaftalerne og indeholder blandt andet minimumspriser og en beskrivelse af freelancernes ophavsret.

- Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at sikre mere ordnede forhold for freelancere og atypisk ansatte, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

Brug aftalen, når du får nye opgaver
Aftalerne fastlægger desuden time- og styksatser, genetillægssatser, betalingsbetingelser og rettighedsbestemmelser. For eksempel står det sort på hvidt, at freelancernes produkter som eksempelvis illustrationer kan bruges på sociale medier efter passende afregning.

Undervejs i forhandlingsprocessen har HK/Privat fået input om blandt andet prisniveauer fra medlemmer der i det daglige arbejder som freelancere.

- Vores ambition er, at det ikke kun er organisationsblade, der vil bruge aftalen, men at medlemmer, der arbejder freelance, fremover vil tage den med, når de indleder nye samarbejder på det private arbejdsmarked, siger Simon Tøgern.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk