HK.dk logo

Uklart hvordan måltal for udlicitering skal forstås

20. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) blev gået på klingen i forhold til, hvordan regeringens planer om mere udlicitering og måltal skal forstås.

Det er ikke just fordi medierne har væltet sig i succeshistorier med udliciterede opgaver.

Tværtimod har især plejeområdet stået for skud, og givet kommunerne ekstra opgaver med at samle op ved plejekonkurser, ligesom der også er en række eksempler på kommuner, der hjemtager lønadministrationen efter forsøg med udlicitering.

I regeringsgrundlaget for den nye regering står der, at den vil konkurrenceudsætte og udlicitere flere opgaver, ligesom der vil komme obligatoriske måltal for det.

Det fik S til at gå løs på økonomiministeren i en spørgetime, hvor dialogen kan læses her

Dialog kan vi da godt tale om

Blandt andet med dette spørgsmål: Er det ministerens intention i forbindelse med de kommende måltal for at sende flere kommunale opgaver i udbud at give kommunerne nogen form for medbestemmelse over størrelsesordenen af den enkelte kommunes udliciteringer, eksempelvis kommunens egen vurdering af behovet for udliciteringer?

Ammitzbøll erklærer, at man er klar til at gå i dialog med kommuner og regioner.

- Og det er jo ikke sikkert, at det er det samme i alle dele af den offentlige sektor, hverken set geografisk eller set på sektorområde. Det er jo ikke sikkert, at obligatoriske måltal er det, det skal være. For obligatoriske måltal betyder ikke nødvendigvis, at måltallene er de samme, hverken vertikalt eller horisontalt. Det kan være, det er det, men det er ikke sikkert. Udlicitering

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk