HK.dk logo

Vemodig sidste dag hos Skat i Holbæk

20. marts 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

Vemodig forvirring er nok det, der bedst beskriver den sidste arbejdsdag i Skattecenter Holbæk. HK'erne får endnu længere på arbejde og mister deres kolleger – det er de kede af.

Tirsdag den 14. marts. Klokken var 9, da medarbejderne samledes til brunch. Det var sidste arbejdsdag dag på Skattecenter Holbæk. Tiden sneglede sig afsted afsted for HK-tillidsrepræsentant Joan Johansen, der ikke helt kunne finde ro ved spisningen.   

- Det var som om tiden gik meget langsomt. Jeg ved ikke, om det var fordi, jeg gerne ville op og have pakket færdigt, eller hvad det var. Det var lidt underligt, siger Joan Johansen.  

Til brunchen var der ikke mødt en eneste leder op. Derfor var det fælles TR for DTS Frank Thor, der rejste sig for at sige et par sidste ord. 

- Det var med en følelse af, at ledelsen havde glemt, at det var dagen, hvor vi skulle samles og sige farvel til Holbæk. Jeg syntes, at vi alle skulle have et ord med på vejen. Derfor var det rent impulsivt og med vemod i stemmen, at jeg tog ordet og sagde farvel og tak for tiden i Holbæk samt et held og lykke fremover til os alle, siger Frank Thor. 

- Transporttiden er det værste

Efter brunchen samles og fyldes flyttekasser, arbejdspladser rømmes, mens enkelte medarbejdere trodser flytterodet og forsøger at få arbejdet et par sidste Holbæk-timer. Medarbejderne skal enten flyttes til Roskilde, Høje Taastrup eller Sluseholmen. 

Joan Johansen har prøvet det før. I 1990 blev hendes arbejdsplads i Skat i Birkerød fusioneret med andre. Derefter fulgte mange ændringer. Sidste gang i 2008 i Kalundborg, hvor mange af hendes nuværende kolleger også blev flyttet fra - og nu altså fra Holbæk til Roskilde. Eftersom hun efterhånden er ekspert i flytning, føler hun sig ikke selv ramt, selvom det har drillet lidt op til flyttedagen. 

- Jeg er ikke selv påvirket af, at jeg skal flytte. Så jeg har måske mere overskud til at snakke med medlemmerne og høre, hvordan de har det, når de skal flytte rundt. Til gengæld har jeg haft svært ved at fungere de sidste par dage. Det dér med ikke at have sine mapper bag mig har gjort, at jeg har følt mig lidt i ingenmandsland, siger hun. 

For HK'eren Anette Bromberg er dagen ekstra hård. Hun skal nemlig fremover møde ind på arbejde i København. En lang transporttur, når man bor på Vestsjælland.

- Jeg får 1 time og 45 minutter på arbejde med offentlig transport hver vej, hvis alt går som det skal. Jeg prøver at sige til mig selv, at jeg er glad for, at det først er nu, jeg skal flytte med derind. Det er jo ærgerligt, men det er vi efterhånden vant til, siger Anette Bromberg, der siden 2009 har fået lov at arbejde i Holbæk som virtuel medarbejder for Fonde og Koncerner Øst. 

Desuden var hendes flyttesager ved at havne i enten Høje Taastrup eller Roskilde. 

- Ledelsen havde glemt at få styr på, at mine ting også skulle med. Det var kun, fordi jeg selv sagde til, at der skete noget. Men nu satser jeg på, at de kommer det rigtige sted hen, fortæller Anette. 

Bag på Joans stol er et lille skilt. På skiltet står "Joan's må ikke stjæles!". Lige som stolen, tjekkes og markeres flyttekasserne tydeligt. Så de ikke ved en fejl bliver kørt et forkert sted hen, når flyttebilerne dagen efter kommer og henter dem.  

En blandet fornøjelse

Midt i flytterodet sidder Dorthe Rasmussen og forsøger at samle tankerne om arbejdet, inden hun flyttes til sin afdeling i Roskilde. Selvom hun synes, at det er positivt at blive samlet med resten af sin afdeling, har det været lidt op og ned med humøret. 

- Det er vemodigt. Stemningen har været rodet og forvirrende. Nogen har pakket – andre skal til det. Det virker ikke som om, der har været helt styr på det. 

Hvad er det værste? 

- Det er, at jeg får så langt til arbejde. Det ville være noget andet, hvis det var et nyt job med nye udfordringer. Det er jo ikke noget, jeg selv har valgt.

Tillidsrepræsentant Joan Johansen er også ærgerlig, fordi rigtig mange af hendes kolleger får meget langt på arbejde.   

- Mange af dem, der er i Holbæk i dag, kommer fra Kalundborg skattecenter. De boede rundt omkring Kalundborg. Så blev de sendt her til Holbæk, fordi Kalundborg lukkede. Nu får de endnu længere, fordi de skal til Roskilde, Høje Taastrup eller Sluseholmen, siger hun. 

12 medarbejdere skal til Roskilde, 35 til Høje Taastrup og en enkelt skal til Sluseholmen.

Opdatering 30.marts 2017:
Siden HK Stats redaktion besøgte Skattecenter Holbæk, har Skat meldt ud, man i starten af 2018 overtager RUC-bygningen på Universitetsvej 2 i Trekroner i det østlige Roskilde. Lejemålet er indrettet til 400 arbejdspladser, og flytningen ventes helt eller delvist at berøre medarbejderne på skattecentrene i Roskilde, Frederikssund, Køge og Korsør. 

Skattecenter Roskilde har i dag til huse på Ny Østergade. "Der er endnu ikke taget stilling til fremtiden for lokalerne på Ny Østergade. Det vil formentlig først ske efter udmeldingen om det nye skattevæsen", hedder det i udmeldingen fra Skat.


Hvor bor Skat?

Siden 2014 har Skat arbejdet ud fra en lokaliseringsplan, hvor Skat frem mod 2020 skal samles på 20 hovedadresser. 
De 20 centre vil være placeret i hele landet: 3 i Nordjylland, 3 i Midtjylland, 2 i Østjylland, 5 i Syddanmark, 3 på Sjælland og Lolland-Falster, 3 i Hovedstadsområdet og København samt 1 på Bornholm. 

I alt var Skats nye lokalisering sat til at berøre ca. 1.100 medarbejdere, som fremover vil få en ny arbejdsadresse. Siden er Struer dog blevet ”reddet”, så der nu er 21 adresser i planen.

I forbindelse med planen for flytning af 3.899 statslige arbejdspladser fra København blev Skat pålagt at flytte 200 job væk fra hovedstadsområdet. 

I januar 2016 fik i alt 400 skattemedarbejdere på tværs af hele Danmark dog besked om, at de skal flytte, på grund af afledte flytninger enten som følge af den første genopretningsplan for Skat eller for at skabe fysisk plads til de stillinger, der flyttes fra København. Eksempelvis fik Herning 50 nye job og cirka 35 overflyttede job fra hovedstaden. 

Som følge af planen skulle over 20 medarbejdere flytte arbejdssted fra Herning til Horsens og 60 fra Horsens til Ringkøbing. 

Skatteminister Karsten Lauritzen ventes i april 2017 at fremlægge sin plan for en helt ny struktur, hvor Skat splittes op i flere styrelser. Og inden sommerferien er det planen at Skatteministeriet melder ud, hvordan de nye styrelser og de cirka 1.000 nye stillinger skal placeres. 

Læs også: Chok i Skat: 400 rammes af flytteplaner eller se Politikens grafik over Skats flytninger 


Sidst opdateret 30. marts 2017 kl. 11:25

SKAT

flere Nyheder om skat


Toppolitikere på folkemøde: Skat har brug for flere penge

15. juni 2018  | HK Stat

Der blev lovet flere ressourcer til Skat, da HK Stat sammen med FSR – Danske Revisorer diskuterede status på Skat med skatteminister Karsten Lauritzen


HK Stat på Folkemødet: Ordkamp for HK-job og fælles velfærd

12. juni 2018  | HK Stat  | HK SKAT

Det handler om HK-job og om hele Danmarks velfærd, når HK Stat løfter sin røst på Folkemødet. En eksplosion i antallet af akademikere i staten og fortsatte problemer i Skat med at kontrollere snyd og kradse danskernes gæld ind er afsæt for to debat-events.


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk