HK.dk logo

Vemodig sidste dag hos Skat i Holbæk

20. marts 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

Vemodig forvirring er nok det, der bedst beskriver den sidste arbejdsdag i Skattecenter Holbæk. HK'erne får endnu længere på arbejde og mister deres kolleger – det er de kede af.

Tirsdag den 14. marts. Klokken var 9, da medarbejderne samledes til brunch. Det var sidste arbejdsdag dag på Skattecenter Holbæk. Tiden sneglede sig afsted afsted for HK-tillidsrepræsentant Joan Johansen, der ikke helt kunne finde ro ved spisningen.   

- Det var som om tiden gik meget langsomt. Jeg ved ikke, om det var fordi, jeg gerne ville op og have pakket færdigt, eller hvad det var. Det var lidt underligt, siger Joan Johansen.  

Til brunchen var der ikke mødt en eneste leder op. Derfor var det fælles TR for DTS Frank Thor, der rejste sig for at sige et par sidste ord. 

- Det var med en følelse af, at ledelsen havde glemt, at det var dagen, hvor vi skulle samles og sige farvel til Holbæk. Jeg syntes, at vi alle skulle have et ord med på vejen. Derfor var det rent impulsivt og med vemod i stemmen, at jeg tog ordet og sagde farvel og tak for tiden i Holbæk samt et held og lykke fremover til os alle, siger Frank Thor. 

- Transporttiden er det værste

Efter brunchen samles og fyldes flyttekasser, arbejdspladser rømmes, mens enkelte medarbejdere trodser flytterodet og forsøger at få arbejdet et par sidste Holbæk-timer. Medarbejderne skal enten flyttes til Roskilde, Høje Taastrup eller Sluseholmen. 

Joan Johansen har prøvet det før. I 1990 blev hendes arbejdsplads i Skat i Birkerød fusioneret med andre. Derefter fulgte mange ændringer. Sidste gang i 2008 i Kalundborg, hvor mange af hendes nuværende kolleger også blev flyttet fra - og nu altså fra Holbæk til Roskilde. Eftersom hun efterhånden er ekspert i flytning, føler hun sig ikke selv ramt, selvom det har drillet lidt op til flyttedagen. 

- Jeg er ikke selv påvirket af, at jeg skal flytte. Så jeg har måske mere overskud til at snakke med medlemmerne og høre, hvordan de har det, når de skal flytte rundt. Til gengæld har jeg haft svært ved at fungere de sidste par dage. Det dér med ikke at have sine mapper bag mig har gjort, at jeg har følt mig lidt i ingenmandsland, siger hun. 

For HK'eren Anette Bromberg er dagen ekstra hård. Hun skal nemlig fremover møde ind på arbejde i København. En lang transporttur, når man bor på Vestsjælland.

- Jeg får 1 time og 45 minutter på arbejde med offentlig transport hver vej, hvis alt går som det skal. Jeg prøver at sige til mig selv, at jeg er glad for, at det først er nu, jeg skal flytte med derind. Det er jo ærgerligt, men det er vi efterhånden vant til, siger Anette Bromberg, der siden 2009 har fået lov at arbejde i Holbæk som virtuel medarbejder for Fonde og Koncerner Øst. 

Desuden var hendes flyttesager ved at havne i enten Høje Taastrup eller Roskilde. 

- Ledelsen havde glemt at få styr på, at mine ting også skulle med. Det var kun, fordi jeg selv sagde til, at der skete noget. Men nu satser jeg på, at de kommer det rigtige sted hen, fortæller Anette. 

Bag på Joans stol er et lille skilt. På skiltet står "Joan's må ikke stjæles!". Lige som stolen, tjekkes og markeres flyttekasserne tydeligt. Så de ikke ved en fejl bliver kørt et forkert sted hen, når flyttebilerne dagen efter kommer og henter dem.  

En blandet fornøjelse

Midt i flytterodet sidder Dorthe Rasmussen og forsøger at samle tankerne om arbejdet, inden hun flyttes til sin afdeling i Roskilde. Selvom hun synes, at det er positivt at blive samlet med resten af sin afdeling, har det været lidt op og ned med humøret. 

- Det er vemodigt. Stemningen har været rodet og forvirrende. Nogen har pakket – andre skal til det. Det virker ikke som om, der har været helt styr på det. 

Hvad er det værste? 

- Det er, at jeg får så langt til arbejde. Det ville være noget andet, hvis det var et nyt job med nye udfordringer. Det er jo ikke noget, jeg selv har valgt.

Tillidsrepræsentant Joan Johansen er også ærgerlig, fordi rigtig mange af hendes kolleger får meget langt på arbejde.   

- Mange af dem, der er i Holbæk i dag, kommer fra Kalundborg skattecenter. De boede rundt omkring Kalundborg. Så blev de sendt her til Holbæk, fordi Kalundborg lukkede. Nu får de endnu længere, fordi de skal til Roskilde, Høje Taastrup eller Sluseholmen, siger hun. 

12 medarbejdere skal til Roskilde, 35 til Høje Taastrup og en enkelt skal til Sluseholmen. SKAT

flere Nyheder om skat


HK Stats lange kamp for Skat

16. marts 2017  | HK Stat  | HK SKAT

HK Stat går ind for velfærd. Derfor har fagforeningen gennem mange år knoklet for at skabe politisk forståelse for at investere fremfor at skære ned i Skat. Socialdemokraternes nye forslag om 1.000 ekstra medarbejdere til skattekontrol viser, at dagsordenen er sat.


HK Stat: Fornuften sejrer med S-udspil om Skat

16. marts 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Det er meget positivt, at Socialdemokraterne med dagens udspil forsøger at lukke hullet på kontrolområdet. Fornuften sejrer, mener HK Stat-formand Rita Bundgaard.


Få en forklaring på krisen i Skat

27. februar 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Der er stadig velfungerende områder i Skat, men på mange vigtige områder er Skat sparet i stykker. Hvad er op og ned? Se det her i tal og grafik.


Skatteminister åbner for flere resurser til Skat

03. februar 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Jeg betragter ikke Skats resursediskussion som lukket. Med de ord åbnede skatteminister Karsten Lauritzen en dør på klem for flere folk til kontrol i Skat. I 2015 udbetalte staten 235 milliarder i negativ moms.


Finansministeriet: Skat skal redde sig selv for egne penge

11. januar 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Trods redningsplan fortsætter planlagte milliardbesparelser i Skat. Der mangler 2,9 milliarder kroner, siger LO. Skatteministeriet skal fortsat spare for at frigøre penge til sin egen redning, bekræfter Finansministeriet. S og R kritiserer skatteministeren for at oversælge, men resten af pengene nok skal komme, siger Karsten Lauritzen.


LO: Skatteplan mangler 2,9 milliarder

20. december 2016  | HK Stat  | HK SKAT

De hårdt prøvede skattemedarbejdere får ikke den hjælp, som de var blevet stillet i udsigt. Regeringens plan mangler 2,9 milliarder og i 2020 er der ikke flere penge end i år. De holder danskerne for nar, og det er dybt bekymrende, siger Rita Bundgaard.


Statsrevisorer giver skarp kritik af ventetider i ny styrelse

15. december 2016  | HK Stat  | HK SKAT

Borgere og virksomheder, der klager over deres skat, må i gennemsnit vente i over 2 år for at afgjort en sag i Skatteankestyrelsen. Sagsbehandlingstider er uacceptabelt lange, lyder kritikken i statsrevisorernes beretning.


Statsrevisor: Stor respekt for medarbejderne i Skat

15. december 2016  | HK Stat  | HK SKAT

Der var skarp kritik af Skat, men ikke af medarbejderne, da statsrevisorerne i går fremlagde deres beretning om "negativ moms". Der har været for få medarbejdere, og de har haft for lidt tid, sagde formand Peder Larsen.


Peter Loft advarer om risiko for ny milliardsvindel

14. december 2016  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft advarer i en kronik i Børsen om, at statskassen kan være blevet udsat for århundredets tyveri. Skatteministeriets egne revisorer mener ikke, at der er tale om systematisk momssvindel. Men de kan ikke udelukke betydelige mangler.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk