Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
22. marts 2017 | HK Privat | Journalist Anna Franziska Runge Hansen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Under halvdelen af HK/Privats medlemmer ved, hvad de skal gøre, hvis de har en kollega med et misbrugsproblem. Derfor har HK/Privat udarbejdet en guide til, hvordan I kan formulere en skriftlig misbrugspolitik på jeres arbejdsplads
Er du i tvivl om alkoholreglerne på din arbejdsplads? Eller har du oplevet at være usikker på, hvem du skulle gå til med din viden eller din mistanke om, at din kollega drak i arbejdstiden?
Så er du ikke den eneste. For faktisk er det kun 44 procent af HK/Privats medlemmer, der svarer ja til, at de har en misbrugspolitik om alkohol, medicin og euforiserende stoffer på deres arbejdsplads. Det viser en web-undersøgelse, foretaget af HK/Privat blandt knap 1.300 medlemmer.
HK/Privat har nu udarbejdet en guide, som alle er velkomne til at lade sig inspirere af:
- Det er vigtigt, at man på en arbejdsplads har en fælles forståelse for, hvordan man håndterer brug af rusmidler på jobbet. Så gå ind og tjek vores skabelon til, hvordan man kan skrive en god og konstruktiv misbrugspolitik, opfordrer June Halvorsen, som er arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.
En kollegas misbrug kan nemlig gå ud over det psykiske arbejdsmiljø.
- Arbejdsmiljøet har jo stor betydning for, om man trives på sin arbejdsplads. Og det kan være rigtig hårdt at være vidne til et misbrug, også for kollegaer. Derfor er det vigtigt med en misbrugspolitik, så alle ved, hvad de skal stille op, hvis deres kollega drikker for meget, tager for meget medicin, er på stoffer eller har et hashmisbrug, fortæller Anna Marie Aggerholm, som er misbrugskonsulent og har været med til at skrive HK/Privats skabelon.
Udpeg en nøgleperson
I misbrugspolitikken bliver det blandt andet fremhævet, at det er en god idé at udpege såkaldte nøglepersoner, der går i aktion, når der bliver konstateret et misbrugsproblem.
- Nøglepersonen skal have ansvaret og kompetencerne til at give råd og vejledning om misbrugspolitikkens tilbud. Dermed ikke sagt, at vedkommende skal agere psykolog eller behandler overfor en alkoholiseret kollega, men det er trygt for alle at vide, hvem de skal gå til, hvis der opstår misbrugsrelaterede problemer på jobbet, forklarer June Halvorsen.
En nøgleperson kan være en arbejdsmiljørepræsentant eller en tillidsrepræsentant, men det kan også være en fra personaleafdelingen eller en særligt engagereret medarbejder. Dog understreger June Halvorsen, at det altid er ledelsen, der har det overordnede ansvar for medarbejdernes sikkerhed og sundhed.
Afvænning eller afskedigelse
Misbrugspolitikken lægger op til, at man på arbejdspladsen laver en handlingsplan for den misbrugsramte kollega, og at man i handlingsplanen formulerer en konkret aftale mellem arbejdspladsen og den ansatte.
- Handlingsplanen skal være med til at konkretisere, hvordan den ansatte kan komme ud af misbruget. Hvilken hjælp, fx behandlingstilbud, arbejdspladsen vil tilbyde, og hvad medarbejderen så skal yde til gengæld. Og så anbefaler vi, at det også fremgår af handlingsplanen, hvad konsekvensen er, hvis misbrugeren ikke overholder sin del af aftalen, forklarer June Halvorsen.
Hvis en misbrugsramt kollega ikke vil hjælpes, mener Anna Marie Aggerholm, at arbejdspladsen bør udnytte den mulighed, de har for at stille vedkommende overfor et ultimatum om afvænning eller afskedigelse.
- Fordi arbejdet ofte er det sidste, der er tilbage af misbrugerens identitet, og samtidig er den institution, der finansierer forbruget af alkohol, stoffer eller hash, vil misbrugeren gå langt for ikke at miste sit job, konkluderer Anna Marie Aggerholm.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.